HABER: ÇAĞRI UZUN
Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, sosyal ve kültürel alanda yaptıkları çalışmalarla Çorum’a katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
“Çorum için bir projem var” adlı proje için düzenlenen imza töreninde projenin detaylarını aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, geçtiğimiz yıl ilkini, bu yıl ise ikincisi gerçekleştirilecek olan “Çorum için bir projem var” adlı projenin geçtiğimiz yılki ayağında Belediye tarafından 4 projenin kabul edildiğini, bu 4 projeden 2’sinin tamamlandığını, 2’sinin ise halen devam etmekte olduğunu dile getirdi.
Bu yıl ise kendilerine toplam 9 proje başvurusu olduğunu ifade eden Yabacıoğlu, 3 tanesini kabul ettiklerini iletti. Bu 3 projenin toplam maliyetinin 45 bin TL olduğunu belirten Yabacıoğlu, Çorum Belediyesi’nin kültürel ve sosyal alanda halka elinden geldiğince hizmet etmeye çalıştığını vurguladı.
Yabacıoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

4 PROJENİN 2’Sİ TAMAM, 2’Sİ DEVAM EDİYOR
“Belediyemizin sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında bugün belediyemiz ve üniversitemiz arasındaki işbirliği sürecinin sonucunda bir imza töreni nedeniyle burdayız. Geçtiğimiz yıl birincisini yapmış olduğumuz ‘Çorum için bir projem var’ programıyla ilgili Hitit Üniversitesi ve Çorum Belediyesi arasında bu yılda projeyi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz sene 19 projeyle birlikte üniversitedeki hocalarımız müracaat etmişlerdi ve biz bunun 4 tanesini kabul etmiş ve uygulamaya geçmiştik. Projelerimizin 2 tanesi bitirildi ve 2 tanesi de halen devam etmektedir.

3 PROJENİN MALİYETİ 45 BİN TL
Bu yıl ikincisini yapacağımız olan projeye 9 tane proje geldi ve bunun 3 tanesini kabul ettik. Bu projeler için toplamda 262 bin TL’lik bir bütçe öngörülüyordu. Benimsenen 3 projenin toplam maliyeti ise 45 bin TL tutarındadır.

ÇORUM’A KATKI SAĞLAYACAĞIZ
Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi her zaman projeler hayata geçirilmeye çalışılıyor. Üniversitemizle birlikte Çorum için yapılacak hayırlı hizmetlerle iyi birşeyler yapmaya çalışıyoruz ve bu projelerle Çorum’a katkı sağlayacağız.

KÜLTÜREL VE SOSYAL ALANDA ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Kabul ettiğimiz 3 projenin birincisi ‘Çok Partili Hayata Geçiş Sürecinde Çorum’da Siyasal Hayat’ olacak, ikincisi ‘Kültürel ve Siyasal Alanda Divan-ı Çorum’ olacaktır. Çorum’da tasavvuf geleneğinin tespit edilmesi ve divan eserlerinin bulunup derlenmesine yönelik bir proje olacak. Üçüncü ise ‘Alternatif Mayalama Tekniğiyle Nohut Mayası Elde Edilmesi’ projesidir. İnşallah bu süreçte Çorum’a birşeyler katacağız.
Çorum Belediyesi halkın her zaman sosyal, kültürel ve siyasal anlamda önünü açmak ve yardımcı olmak amacıyla elinden geleni yapıyor. Bu projelerle halkımıza kültürel ve sosyal alanda bir getirisi sağlanacaktır.”