Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Küçük Sanayi Caddesi üzerinde başlatılan yol kazı ve dolgu çalışmalarını yerinde inceledi.

Küçük Sanayi Caddesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Zeki Gül, yolun üzerine sadece asfalt atarak kapatmadıklarını, yapılan çalışma ile hem kazı hem dolgu hem de asfalt serim işlemi yaparak uzun yıllar sağlam şekilde kalabilecek yollar yapıldığına dikkat çekti.

Başkan Gül “Küçük Sanayi Sitesi’ndeki caddemizde yaklaşık bin metrelik bir çalışma yapacağız. Burada hafriyatta kazı yapan ekiplerimiz 7650 metreküp malzemeyi taşıdılar. Buraya stabilize dolgumuz 10.200 metreküptür. Mekanik 3 bin ton, 2.150 ton asfaltın yanı sıra bordür çalışması yapılacaktır. Biz bir yol yaptığımız zaman sadece asfalt dökmüyoruz. Yolun altında bulunan yumuşak malzemeyi alıyoruz, tekrar dolgu malzemesi yapıyoruz. Yani bu yolu süslemek yerine yolu en sağlam şekilde yapmak adına ne yapılması gerekiyorsa o çalışmayı yaptığımızı vatandaşlarımızın bilmesi gerekir. Bizim yollarımız asfalt standartlarının alt yapısı ve üst yapısıyla birlikte en iyi şekilde yapılıyor. Çorum Belediyemizin bu çalışmaları vatandaşlarımıza hizmet noktasında hız kesmeden devam edecektir” dedi.