Çorum'da; başkalarına ait elde ettikleri kredi kartı bilgileri ile internet üzerinden alışveriş yaptıkları belirlenen 3 kişi yakalandı.
Düzenlenen operasyon sonucu kargo şirketinde ürün teslim aldıkları sırada yakalanan şahıslardan birisi yaşının küçük olduğu gerekçesiyle serbest bırakılırken, diğer iki kişi ise tutuklandı.
Çorum Valisi Ahmet Kara'nın verdiği bilgiye göre; Çorum Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce “Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması Suretiyle Yarar Sağlama” olayı ile ilgili 2 farklı adreste gerçekleştirilen operasyonda 3 şahıs yakalandı.
Vali Kara, olay hakkında şu açıklamayı yaptı:
"Konu ile ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne müracaat eden müşteki Ö.K. isimli şahsın kendisinin BESAY Kuyumculuk adlı iş yerinin ve www.besaygold.com isimli internette alış veriş sitesinin olduğunu ve bu internet sitesinden V.M, S.Ö. ve M.Ö. isimli şahısların başkalarının kredi kartı ile 7 farklı sipariş verdiklerini, teslimat adresinin Çorum ili olduğunu, şüpheli şahısların yakalanmalarını sağlamak için ürünlerin yerine boş kolileri şüphelilere teslimi için kargo şirketine teslim ettiklerini belirtmiştir.
Yine konu ile ilgili olarak Konya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne müracaat eden müşteki F.Ö. ise kendisini telefonla arayarak banka görevlisi olarak tanıtan bir şahsın müştekiye ait kredi kartı ile BESAY Kuyumculuk ve değişik başlıklarda internet siteleri üzerinden onaysız harcamanın yapıldığını bildirdiğini, kredi kartı ekstresini kontrol ettiğinde bilgilerin doğru olduğunu, kendi rızası ve bilgisi dışında harcamanın yapılmış olduğunu gördüğünü belirtmiştir.
Yukarıda belirtilen müracaatların gerekli koordine sağlanarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından Emniyet Müdürlüğümüz Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüze bildirilmesinin akabinde konu ile ilgili olarak Çorum Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş ve alınan talimatlar doğrultusunda yapılan ön araştırmada ilimizde bulundukları belirtilen M.Ö., S.Ö. ve H.N. isimli şahısların ikamet adresleri belirlenmiş ve başkalarına ait elde ettikleri kredi kartı bilgileri ile internet üzerinden alışveriş yaptıkları ve ürün teslim adresinin Çorum İl Merkezi olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Şüpheli şahısların yakalanması amacı ile ürünlerin teslim edileceği kargo şirketi şubesinde Cumhuriyet Savcısı’nın bilgisi dahilinde gerekli tertibat alınmış olup; şüpheli şahısların sipariş ettikleri ürünleri teslim almalarını müteakip M.Ö. ve H.N. isimli şahıslar kargo şirketi şubesinde ve S.Ö. isimli şahıs ise belirlenen ikamet ettiği adreste yakalanmıştır.
S.Ö. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada elde edilen dijital materyallere el konulmuştur.
Şüpheli şahıslar hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte 21.01.2016 günü mevcutlu olarak Çorum Cumhuriyet Başsavcılığına çıkartılmış, yaşı küçük olan H.N. Cumhuriyet Savcılığındaki ifadesinin ardından serbest bırakılmış, diğer şüpheliler M.Ö ile S.Ö isimli şahıslar sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak ilimiz L tipi cezaevine teslim edilmişlerdir."