Çorum Vali Yardımcısı Adem Saçan, 2005 yılında hayata geçirilen KÖYDES programının bir "milat" niteliğinde olduğunu söyledi.
İl Özel İdaresi'ne yeni alınan 22 aracın hizmete sunulması ve anahtar tesliminin yapılması için düzenlenen törende bir konuşma yapan Adem Saçan, bir zamanlar YSE olan, daha sonra Köy Hizmetleri olarak adlandırılan kurumun, ilerleyen yıllarda Özel İdare Müdürlüğü ile birleştirildiğini, şu anda kırsal alana hizmetlerin İl Özel İdaresi aracılığıyla götürüldüğünü anlattı.
"38 yıllık meslek hayatım boyunca kırsal alanlara hizmet noktasında kamu kurumlarıyla işbirliği içinde olduk. İl Özel İdaresi ile çalışmaktan gerçekten çok mutluyum. Özel İdare her zaman halkın içinde. Hizmetler kısa sürede ve verimli bir şekilde yerine ulaşıyor" diyen Adem Saçan, bir zamanlar YSE ve Köy Hizmetleri aracılığıyla verilen hizmetlerde yaşardıkları bürokratik zorluklardan bahsederek, günümüzde ise Özel İdare sayesinde hizmetlerin daha seri, daha geniş alana, daha kısa sürede götürüldüğünü, bürokratik çıkmazların aşıldığını dile getirdi.
Adem Saçan, 2005 yılında hayata geçirilen KÖYDES programının da bir milat olduğunun altını çizerek, KÖYDES sayesinde köylerin tüm altyapı eksikliklerinin ve sorunlarının çözüme kavuşturulduğunu belirtti.
Devlet-millet işbirliği ile hizmetlerin daha hızlı yerine ulaştığını kaydeden Adem Saçan, 2015 yılının da Çorum'da oldukça verimli, yüksek performanslı bir yıl olarak geçtiğini, milletvekillerinin ve parti teşkilatlarının ilave ödenekler sağlayarak ve projeleri takip ederek verimliliğin üst seviyeye çıkmasını sağladığını anlattı. Saçan, hizmetlerin götürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, Özel İdare personelini de "isimsiz kahramanlar" olarak nitelendirdi, teşekkürlerini iletti.
Saçan, Özel İdare'ye yeni kazandırılan araçların hayırlı-uğurlu olmasını, kazasız-belasız günlerde kullanılmasını diledi.