Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi Başkanı Nurettin Aksoy Dede, önceki gün Umut Radyo’da yayınlanan ‘ Muharrem Sohbetleri’ programına stüdyo konuğu oldu.

Uğur Çınar’ın hazırlayıp sunduğu program ilgiyle dinlendi. Programda Aksoy, “Kerbelayı anmak, zulme karşı Hakk’ın bayrağını göndere çekmektir. Kerbela, tarihte bir kırılma noktası olmuştur. Kerbela iyi ile kötünün, zalim ile mazlumun, Hakkın ve batıl olanın hesaplaşmasıdır” dedi.

Kerbelayı anmanın sadece matem süresince olmaması gerektiğini belirten Nurettin Aksoy dede, “ Elbette bu günlerde yoğunluk var ve olmalıdır da. Kerbela davası mazlum ile zalimin, aydınlıkla karanlığın mücadelesidir. Ve insanlık var olduğu müddetçe de olacaktır” ifadesini kullandı.

Aksoy, 27 Eylül Perşembe günü saat 16.00’da vakıf merkezinde Aşure günü etkinliği düzenleyeceklerini, 17.30’da lokma dağıtımının yapılacağını ve 18.30’da da Muharrem Temiz Dede’nin katılımlarıyla İmam Zeynel Abidin’in Kerbela katliamından sağ olarak kurtulması anısına ‘Şükrancalık Cemi’nin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Nurettin Aksoy Dede programda şunları söyledi; “İmam Hüseyin, Hakkı, hukuku, mazlumu, insani olanı temsil etmektedir. Yezit ise barbarlığı, vahşeti, karanlığı temsil etmektedir. Yezidin bütün tekliflerini reddeden İmam Hüseyin “ Yezit gibi bir fasıka boyun eğmeyeceğim. ‘ Kesilmiş başım bile Yezide biat etmeyecektir’ diyerek tarihe not düşmüştür. Bu duruş Kerbela’dan günümüze kadar yezit zihniyeti karşısında ezilen, horlanan, katledilen mazlumların yoluna ışık, ellerinde biat etmemenin bayrağı olarak dalgalanmıştır.”