CHP Belediye Meclisi Üyesi Nazik Bulut, uzun yıllardır meydanı bulunmayan Çorum’un en sonunda bir meydana kavuştuğunu belirterek, Valilik karşısındaki Kent Meydanı’nın adeta bir beton yığını görünümünde olduğunu söyledi.

Belediye Meclisi’nin bugün gerçekleştirilen oturumunda gündem dışı konuşan Bulut, Kent Meydanı’nın estetikten yoksun bir şekilde beton yığını halinde olduğunu kaydederek, “Meydanda Hititleri anlatan hiçbir figür yok. Başka illerdeki meydanlarda o illeri anlatan birçok figüre yer verilmekte” dedi.

Öte yandan meydanın altındaki yeraltı otoparkında da bir dizi sorun yaşandığını belirten Bulut, “Yeraltı otoparkı ile otopark ihtiyacı kısmen de olsa karşılandı ancak bu yeterli değil. Sorunlar çoğalmakta. Otoparkla ilgili şikayetler geliyor. Merdivenleri dökülüyor, duvarlarında su akıntısı oluşuyor. Aşırı bir nem var. Projenin yapımını üstlenen müteahhit firmadan hesap sorulacak mı” dedi.

Bulut, Kent Meydanı’nın ortasına inşa edilen boş kafeteryalara da dikkat çekerek, “Meydanın çevresinde çok sayıda eğitim kurumu var. Hasanpaşa Kütüphanesi artık ihtiyaca cevap vermiyor. Meydandaki boş kafeteryalar Çorum Belediyesi tarafından kütüphane olarak gençlerin kullanımına tahsis edilmelidir” şeklinde konuştu.

“SADIK AHMET ORTAOKULU’NUN BAHÇESİ HALEN YAPILMADI”

Öte yandan geçen ayki Meclis toplantısında Sadık Ahmet Ortaokulu’nun bahçesinin onarımını gündeme getirdiğini ve Belediye Başkanı Zeki Gül’ün Başkan Yardımcısı Alper Zahir’e talimat verdiğini söyleyen Nazik Bulut, “Geçtiğimiz ay orada bir çocuk yaralandı. Bu olaylar devam etmekte. Onarım için birinin ölmesi mi gerekiyor?” dedi.