CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ve Belediye Meclis Üyesi Adayları, Bakırcılar Çarşısı’nda esnafı ziyaret etti.
Bakırcı esnafı iş yerlerinin bulunduğu sanayi sitesindeki sorunların giderilmesini, çalışma şartlarının iyileştirilmesini, yok olmaya yüz tutan bakırcılık mesleğinin omuzlanılmasını isteyerek, karşılaştıkları sıkıntıları paylaştı.
Kenan Nuhut’a güvendiklerini ve projeleri arasında bakırcılara da yer vermesini memnuniyetle karşıladıklarını anlatan esnaf, Nuhut’a 30 Mart seçimlerinde başarılar diledi.
Çorum’da 53 bin esnafın olduğunu, esnafa rağmen Çorum’da bir şey yapılamayacağını dile getiren CHP Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, esnafı baş tacı yapacaklarını kaydetti.
İstihdama ve ekonomiye büyük katkı sağlayan esnafın istekleri doğrultusunda hareket edeceklerini dile getiren Kenan Nuhut, bakırcılık mesleğinin geçmişi geleceğe bağlayan bir meslek olduğuna değinerek,  bakırcılık sanatını geliştirmek için projelerinin hazır olduğunu söyledi. Çevre yolunda bakırcılıkla uğraşan esnafa stantlar vereceklerini dile getiren CHP Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, Çorum’a gelen turistlerin bakırcıların ürettiği el sanatı ürünleri göremediğini satın almalarını sağlayacak zemini oluşturacaklarını bildirdi.

Bakırcı esnafının el emeği göz nuru ürettikleri ürünleri hazırladıkları Turizm Park Projesinde dünyaya satış imkânı sağlayacaklarını dile getiren Kenan Nuhut, bu projeyi hayata geçirmek için bakırcı esnafıyla birlikte istişare edeceklerini sözlerine ekledi.