Çorum’da Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan AB temas noktalarında görevli personele yönelik ‘Proje döngüsü ve proje hazırlama’ eğitimi başladı.

Çorum Valiliği Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısında alınan karar gereği gerçekleştirilen eğitimler Vali Yardımcısı Recep Yüksel’ in açılış konuşması ile başladı.

13 ilçeden Kaymakamlıklar tarafından görevlendirilen personellere Çorum Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Dilek Bilgin ve Uzman Dilek Şen Ateş tarafından 2 gün süre ile eğitimler verilecek.

İhtiyaç sorun analizi doğrultunda periyodik olarak devam edecek eğitimler sonucunda Çorum’un ulusal ve uluslararası fon kaynaklarına başvurularının artırılması ve bu alanda yetişmiş insan kaynağı ile güç birliği sağlanması hedefleniyor.

İlk gün eğitimde, ‘Proje nedir, proje döngüsü yönetimi temel yaklaşımı, analiz aşaması, mevcut durum analizi ve paydaş analizi, sorun analizi, hedef analizi, strateji analiz, mantıksal çerçeve matrisi konuları hakkında personele bilgiler verildi.

Eğitimin ikinci günü ise; ‘Faaliyetlerin planlanması, bütçe hazırlıkları, bir projede değerlendirme kriterleri, güncel hibelerin tanıtılması ve kabul olmuş ve tamamlanmış örnek projelerin’ incelenmesi ile devam etti.

Eğitim sonunda AB temas noktalarında görevli personeller Kızılay’a kan bağışında bulundular.