Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, geçmiş ayların kayıplarının enflasyon tazminatı olarak verilmesi gerektiğini ifade etti.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Saatci, “Memur-Sen olarak kuruluşumuzdan bugüne ve daime varlığını koruyan iş güvencesi ve kadrolu istihdamın iki önemli kırmızı çizgimiz olduğunu deklare ettik.

Kamuda sözleşmeli personel istihdamının, geçmiş yıllarda fayda değil zarar, huzur değil sıkıntı, kalite değil kaos ürettiği hem gözlenmiş hem de kayıt altına alınmıştır” şeklinde ifade etti.

Sözleşmeli memurların yaşadığı sorunlara dikkat çeken Saatcı, “Sözleşmelilikte ısrar, aile kurumundan, aile içi dayanışmaya, çocukların ebeveynleriyle birlikte olmasından eğitimine, kamu hizmetlerinde kalite ve süreklilikten, iş barışına, kariyer ve liyakat sisteminden, adalet merkezli ve eşitlik temelli kamu personel mevzuatı gerekliğine birçok alanda sorun yaşatmakta ve üretmektedir.

Sözleşmeli personel istihdamından vazgeçilmeli, kamu personel sisteminin kadrolu istihdam üzerinden şekillendirilmesine dönük düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Bu sonuca ulaşıncaya kadar sözleşmeli personelin isteğe, eş durumuna dayalı yer değiştirmeye ilişkin sınırlamalara son verilmelidir Tüm kurumlarda sözleşmeli personel istihdamından vaz geçilmeli. Eş ve iş arasında tercihte bulunmaya zorlanmayı beraberinde getiren bu istihdam türü tarihte kalmıştı. Bırakalım tarihte kalsın” şeklinde ifade etti.

Kamuoyunda dikkatle takip edilen ek gösterge konusunun da büyük bir beklenti oluşturduğunu belirten Saatcı, “Kamuoyu ek gösterge konusunda bir beklenti içinde. Sayın Cumhurbaşkanın söylemleri de dikkate alınmalı bürokrasi bu konuyu ivedilikle çalışmalıdır. Ek gösterge sistematiği kamuda bütün çalışanlar için yukarıdan aşağıya çalışılmalıdır. Bu konuyu Memur-Sen olarak gerek KPDK’da gerekse Toplu Sözleşme masasında gündeme taşıdık” diye kaydetti.

Yükselen enflasyonla birlikte kamu görevlilerinin mali kayıplar yaşadığını, maaşlarının eridiğini belirten Saatcı, “Biz diyoruz ki enflasyona ezdirilmeme noktasında yalnızca enflasyon farkı değil geçmiş ayların kayıpları da enflasyon tazminatı olarak verilmelidir. Ekonominin yükü memur kesimine yüklenmemelidir” şeklinde açıklamasına son verdi.