Çorum İhtiyaç Kişisel Gelişim Kursu yöneticileri, Çorum’un yerel gazete, televizyon ve radyo mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.
2. Olağan medya toplantısında konuşan Çorum İhtiyaç Kişisel Gelişim Kursu Müdür Yardımcısı A. Adnan Yurtbay, Çorum’da yeni olmalarına rağmen halkın kendilerine gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı çok memnun olduklarını belirtti.
İhtiyaç Kişisel Gelişim Kursu Müdür Yardımcısı A. Adnan Yurtbay, Kurum Müdürü Onur Yalın ve Türkçe Öğretmeni Hasan Eroloğlu, İkinci Bahar Lokantası'nda kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek, İhtiyaç Akademi'nin hedeflerinden, çalışmalarından ve geleceğe yönelik projelerinden bahsetti.
Müdür Yardımcısı A. Adnan Yurtbay, Ankara'da meydana gelen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıyı lanetleyerek konuşmasına başladı. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını dileyen Yurtbay, olayda hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.
Yurtbay, İhtiyaç Akademi’nin Çorum’a KPSS eğitimine ve memur adaylarının kariyer planlamasında ciddi bir katkı sağladığının altını çizdi.
Yurtbay, merkezlerinde KPSS-A, Öğretmenlik, Memurluk (Lisans – Önlisans - Orta Öğretim), ALES, DGS, YDS ve Uzaktan Eğitim gibi Ankara merkez şubelerinde, uygulanan tüm kursları ve etkinlikleri verebilecek alt yapıya sahip olduklarını söyledi.
Önemli bir konunun daha altını çizen Yurtbay, Türkiye’nin 122 şubesinde sektör lideri olarak KPSS eğitimi veren İhtiyaç Akademi’nin Türkiye şubelerinin tümünü kapsayan Genel Memnuniyet Anketi sonucunda Çorum İhtiyaç Akademi'nin ilk yılı olmasına rağmen Türkiye sıralamasında 24. Sıraya yerleştiğinin vurgusunu yaptı.
Bu önemli başarının temel sebebinin öğrenci memnuniyetine bağlı olduğunu vurgulayarak, amaçlarının ise bu memnuniyeti sürdürmek ve Türkiye’de Çorum’un memur atamalarında hak ettiği seviyeye ulaştırmak olduğu belirtti.
KPSS’ye en uygun, rahat, pratik ve emin adımlarla gönül rahatlığıyla hazırlanmak isteyen tüm adayları İhtiyaç Akademi’ye davet eden Yurtbay, ayrıca öğretmenlerin ve diğer memur adaylarının zaman içinde yapılacak olan tercihleri konusunda merkezden profesyonel destek alabileceklerini vurguladı.
Yurtbay, Önlisans Ortaöğretim ve Lise KPSS Kursunun 30 Mart'ta başlayacağının da müjdesini verdi.
Çorum'un güçlü bir potansiyele sahip olduğunu, eğitim-öğretim alanında çok daha iyi bir yerde olmayı hak ettiğimizi dile getiren Yurtbay, eğitim seviyesinin yükselmesi, kariyer basamaklarının güçlenmesi noktasında ellerinden gelen katkıyı sunacaklarını, kurum olarak bu altyapıya hazır olduklarını söyledi.

"GLOBAL BİR KURUMUZ, GENİŞ BİR AİLEYE SAHİBİZ"
Kurum Müdürü Onur Yalın ise İhtiyaç Akademi'nin global bir firma olduğunu, ciddi bir yatırım içerisinde olduklarını, Türkiye genelinde 200 bin öğrenciye hitap ettiklerini, şu anda 122 olan şube sayısını 2017 yılına kadar 160'a yükseltmeyi hedeflediklerini anlattı.
Türkiye genelinde online sınavlar yaptıklarını, doküman konusunda da güçlü bir altyapıya sahip oldukların, öğrencilere, memur adaylarına, kariyerini yükseltmek isteyenlere A kalitede dokümanlar sunduklarını dile getiren Yalın, kurum olarak 35 bin öğretmen atadıklarını bildirdi.
İhtiyaç ailesinin giderek genişlediğinin altını çizen Yalın, kayıtlı olsun ya da olmasın herkese kapılarının açık olduğunu, yönlendirme, danışmanlık ve rehberlik hizmetlerini herkes için sunduklarını kaydetti.
Yalın, İhtiyaç Akademi'nin bir dizi, program ve spor etkinliklerinin de ana sponsoru olduğunu ifade etti.