Yıllardır şehir içi trafiğini olumsuz yönde etkileyen ve Çorumlular tarafından hep şikayet konusu olan Kamyon Garajı’nda sona gelindi.
Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kamyon Garajı’nın asfalt çalışmalarına da başlandı. 2.550 ton asfaltın atıldığı Kamyon Garajı’na yaklaşık 12.000 ton asfaltın atılması öngörülüyor.
Kamyon Garajı’ndaki asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir ve Turhan Candan, Özel Kalem Müdürü Murat Erdem de eşlik etti.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 230 kamyon kapasiteli Kamyon Garajı’nın maliyetinin 1 Milyon 200 bin TL olduğunu ve 36.100 m2 alan üzerine kurulduğunu belirterek yıllardır sorun olarak duran, kamyoncu ve nakliyeci esnafının talepleri arasında yer alan Kamyon Garajı’nı tamamlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.
 
Vatandaşların şehir içerisine park eden kamyonlardan şikâyetçi olduğunun altını çizen Başkan Külcü, “Kamyon Garajı’nın yapılmasıyla birlikte artık şehir içi trafiğinde ve araç park yerlerinde önemli derecede rahatlama olacak. Park yeri bulamayıp şehir merkezinde cadde ve sokaklara park eden ağır tonajlı araçlar şehir içi trafiğini olumsuz yönde etkilediği gibi tonajları ile de asfalt yolların ömrünü de kısaltıyordu. Bu durumdan hemşehrilerimiz kadar kamyoncu esnafı da son derece muzdarip idi. Şehrimizde yıllardır çözüm bekleyen bir sorunu daha çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.