Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, yarın (27 Mart Çarşamba) Çorum’a geliyor.

Mülki amirlerle, STK temsilcileriyle bir araya gelerek kurumun işleyişini anlatacak ve ildeki çalışmalarla ilgili bilgi alacak olan Malkoç, Çorum Hitit Üniversitesi’nde “Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler Konulu Konferans” vererek öğrencilerle hasbihal edecek.

OMBUDSMAN’A 400’ÜN ÜZERİNDE ŞİKÂYET BAŞVURUSU YAPILDI

TBMM’ye bağlı Anayasal bir kurum olan Kamu Denetçiliği Kurumu’na bugüne kadar Çorum’dan, vatandaşlar 400’ün üzerinde şikâyet başvurusu yapmıştır. Başvuruların tamamı incelenerek çözüme kavuşturuldu.

Malkoç’un Çorum ziyaret programı ise şöyle;

10:00 Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’yi Ziyaret

11:00 Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı Ziyaret

“Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler Konulu Konferans”

13:30 Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca’yı Ziyaret

14:00 Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar’ı Ziyaret

15:00 Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı Ziyaret

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU

Vatandaşla idare arasında köprü vazifesi gören Kamu Denetçiliği Kurumu, idarenin (belediyeler, okullar, üniversiteler, nüfus müdürlükleri, bütün kamu kurumları, SGK müdürlükleri vb) her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını; hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönünden incelemektedir. Vatandaşın ücretsiz avukatlığını yapan Kamu Denetçiliği Kurumu’na idarelerle sorun yaşayan tüm vatandaşlar www.ombudsman.gov.tr üzerinden ücretsiz başvuru yapabilir.

"İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır” ve “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışını temel alan Kamu Denetçiliği Kurumu, kurulduğu 2012 yılından bu yana, eğitim, sağlık, ulaşım, maliye, yerel yönetimler gibi birçok alandan gelen 60 bini aşkın şikâyet başvurusunu incelemiş ve vatandaşın idareyle olan sorunlarını çözüme kavuşturmuştur.