Çorum Valisi Necmeddin Kılıç ve eşi Necmiye Kılıç, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Kılıç çifti, "Kadın yeryüzünde merhametin, şefkatin, sevgi ve fedakârlığın sembolüdür. Dünyadaki en zor mesleklerin başında gelen insan yetiştirme sanatının en güzeli “anne” vasfıyla geleceği şekillendiren kadınlarımıza içinde yaşadığı toplumun eğitim, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatında önemli rol üstlenmektedir" dedi.

Kılıç çiftinin açıklaması şu şekilde:

"Kadınlarımız, tükenmeyen sevgisi, şefkati, hoşgörüsü, fedakârlığı, üretkenliği ile ailenin ve toplumun temelidir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz, güçlü devletler ile yarışacak eğitimli, bilinçli nesillere sahip olmak, en başta onları yetiştirecek olan kadınlarımıza verilen değer ile mümkündür.

Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş mücadeleler veren Türk kadını, büyük bir özveri ve hassasiyetle dün olduğu gibi bugün de sağlıklı, mutlu ve güzelliklerle dolu gelişmiş bir toplum olmanın mihenk taşı olma özelliğini koruyarak ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacaktır.

Hayatımızın doğumdan ölüme kadar olan her anında, varlıklarıyla onurlandığımız, anamız, kızımız, kız kardeşimiz, eşimiz olarak desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutluyor, başta şehit analarımız olmak üzere tüm kadınlarımıza saygılarımızı ve selamlarımızı sunuyoruz."