Obruk Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kazım İpek, kaçak balık avının arttığını kaydederek, bunlara karşı bir önlem alınmasını istedi.

İl Genel Meclisi Aralık ayı oturumları dün sona erdi.

Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya başkanlığında düzenlenen toplantıya katılan Obruk Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kazım İpek, eski başkan Mustafa Şentürk ve yönetim kurulu üyeleri konuk oldu.

Toplantıda yaşadıkları sıkıntılar hakkında bir konuşma yapan Obruk Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kazım İpek, kooperatif olarak en çok kaçak avlananlardan şikayetçi olduklarını söyledi.

Gece mesai saatlerinden sonra gelen bazı kişilerin ağ attığını, bazen kooperatif üyelerinin ağlarını çalabildiklerini ayrıca baraja yakın ağaçları keserek zarar verdiklerini dile getiren İpek, bunlara karşı önlemler alınmasını istedi.

Genellikle Samsun, Ankara gibi yakın illerden geldiklerini arada bu kişilerin kolluk güçleri tarafından yakalandığını ancak ağlarının bile geri verildiğini ifade eden Şentürk, yakalandığı zaman bu kişilerin aletlerine de el konması durumunda kaçak avcılığın önüne geçilebileceğini anlattı.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise konuşmasında kooperatif üyelerinin her türlü yanında olduklarını belirterek, gerektiğinde yetkililerle görüşebileceklerini anlattı.