İnsani Değerler Platformu, Türk Eğitim Sen ve Kamu Sen İl Başkanı Selim Aydın’ın platform sözcüsü Doç. Dr. Zekeriya Işık'a yönelik eleştirisine cevap verdi.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

“22 Haziran 2019 tarihinde bazı yazılı ve görsel medya kuruluşlarında yer alan hem Hitit Üniversitemize hem de İnsani Değerler Platformu sözcülüğümüzü yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Zekeriya Işık Hocamıza yönelik başlatılan maksatlı itibar zedeleyici haberlere yönelik kaleme aldığımız basın açıklamamızı kamuoyu ile paylaşmayı gerekli görüyoruz.

Bilindiği üzere olumsuz hava koşulları nedeniyle 21 Haziran 2019 Cuma günü saat 16.00’da Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda gerçekleştirilmesi planlanan Hitit Üniversitesi Mezuniyet Töreni, aynı tarih ve saatte fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının bölüm ve programlarında ilk üçe giren öğrencilerin katılımıyla Üniversitenin Spor Bilimleri Fakültesi 15 Temmuz Spor Kompleksi’nde düzenlenmiştir. Bu değişiklik nedeniyle resmi törene iştirak edemeyecek olan öğrencilerin mezuniyet heyecanını yaşayabilmeleri adına eğitim birimlerince de öğrenci, aile ve öğretim elemanı buluşmasına imkân tanıyan etkinlikler yapılmıştır.

Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokullarının birlikte düzenlediği etkinlikler, Ethem Erkoç Konferans Salonunda aynı tarihte 7. Uluslararası Katılımlı Ulusal Anorganik Kimya Kongresi olduğundan açık alanda yapılmıştır. Açık alanda resmi tören mahiyeti olmayan ve ailelerin mezun öğrencileri ile dağınık bir şekilde vakit geçirmelerine yönelik gerçekleştirilen etkinlikler dolayısıyla Hitit Üniversitesinin ve çalışmalarıyla toplum nazarında teveccüh kazanmış, ilimizde birçok STK’nın birlikte bir araya gelerek kurduğu İnsani Değerler Platformu sözcülüğü layık görülmüş bir akademisyenin maksatlı haberlerle yıpratılması kime ne kazandıracak, anlamakta zorlanıyoruz.

Milletimizin istiklal ve istikbalinin ebediyen sembolü olarak yegâne varlığı olan İstiklal Marşı’mızın bu haberlere bir dayanak oluşturması da ayrıca bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Resmi olmayan ve dağınık bir şekilde icra edilen bir etkinliği vasıta edip adeta çamur atalım da izi kalsın anlayışı milletimizin birliğine ve bütünlüğüne ne kadar hizmet edecektir? Ta ki zikredilen Meslek Yüksek Okulu’nca bugüne kadar milletimizin birliğine ve beraberliğine dair şanlı tarihimizi anlatan ve aktaran onlarca program yapıldığı, ismi zikredilen Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Zekeriya Işık Hocamızın da yer, mekan ve zaman gözetmeden Mehmet Akifler yetişsin diye onlarca konferans ve seminer verdiği tüm kamuoyunun şahitliği ile bilinmektedir. Söz konusu etkinlikle ilgili yapılan eleştirilerde amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu açıktır. Ömrünü milli ve manevi değerleri yüceltmeye hasretmiş bir akademisyen ve sivil toplum önderine karşı art niyetli değerlendirmeleri makul olarak değerlendirmek mümkün değildir.

Biz biliyoruz ki yüreğimizdeki vatan sevgisini gün ışığına çıkarmak, ülkemize duyduğumuz sevginin büyüklüğünü göstermek, milletçe tek bir yürek tek bir yumruk olduğumuzu, dosta düşmana haykırmak, birlik ve bütünlüğümüzü pekiştirmek için bu tür ötekileştirici ve ayrıştırıcı haberlere aldırış etmeden Hitit Üniversitesi ve bünyesinde görevli akademisyenlerimiz çalışmalarına duraksatmadan devam edecektir.

Tüm bu sözler minvalinde İnsani Değerler Platformu olarak toplum nazarında yeri olmayan, art niyetli, mesnetsiz, üniversitemizi ve Zekeriya Işık Hocamızı hedef gösteren söylemleri toplum vicdanına sevk ediyoruz. Ülkemizde ismi olan ne kadar STK ve gönüllü teşebbüs varsa bunları ayrıştırıcı değil birleştirici olmaya, ithamlarla değil hizmetler üretmesiyle kamuoyunda yer edinmeye davet ediyoruz.”