İl Genel Meclisi, 2013 yılının ilk toplantısını 2 Ocak 2013 Çarşamba günü yapacak.
İl Genel Meclisi Başkanlığı’nda yapılan açıklamaya göre, her ay toplantılar düzenleyerek gündemde yer alan konuları görüşen İl Genel Meclisi, Ocak ayı toplantılarının tarihi de belli oldu. İl Genel Meclisi yeni yılın ilk toplantısını 2 Ocak Çarşamba günü saat 13.30’da gerçekleştirecek.
Mustafa Eker Başkanlığı’nda yapılacak olan toplantının gündeminde şu konular yer alıyor:
“Açılış Yoklaması.
İl Genel Meclisinin 07/12/2012 günkü son birleşime ait tutanak özetinin okunması.
5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 13. Maddesinde yer alan İl Genel Meclisinin gündemin belirlenmesi ile ilgili yönetmelik gereğince 2013 yılı Ocak ayı gündeminin Meclisin bilgisine sunulması ve günlük gündem maddelerinin toplantı süresince dağılımlarının periyodik olarak Başkan tarafından belirlenmesi bu konuda Başkanın yetkili kılınması hususunun görüşülmesi.
5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 18. Maddesi gereğince İl Genel Meclisi Üyeleri tarafından Meclis Başkanlığına önerge verilmesi halinde önerge tekliflerinin görüşülmesi.
5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 17. maddesi gereğince gizli oyla Denetim komisyonu üye seçiminin yapılması.
5302 Sayılı İl Özel İdaresinin 12. maddesi gereğince İl Genel Meclisinin l aylık tatil yapacağı ayın belirlenmesi.
Sungurlu İlçesi bağlı Salman Köyüne ait yerleşik alan ve civan sınır tespitinin 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 27. Maddesinde değişiklik yapan 648 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 22. Maddesi uyarınca görüşülmesi.
İlimiz ve ilçelerimiz genelinde hastanelerde, garajda, belediyenin bazı binalarında yaşamım sürdüren vatandaşlarımıza rastlanılmaktadır. Bu durum engelli vatandaşlardan mı kaynaklanıyor ya da ailelerinden mi kaynaklanıyor. Konunun araştırılıp bilgi verilmesi ile ilgili Aile ve Engelliler Komisyonunca hazırlanan raporun görüşülmesi.
Daha önceden öğrencisizlik nedeniyle kapanan ancak bu yıl uygulanan yeni sistem nedeniyle eğitim-öğretime açılan kaç okul var? Bu okullarda görev yapan öğretmenlerin kaçı kadrolu, kaçı ücretli, kaçı vekil statüsündedir? Bu sistemle öğrenci yaşı geriye çekildiğine göre (60-66) - (66-72) aylık kaç öğrenci kaydı yapıldı? Bunlarla ilgili olarak alt yapıda bir eksiklik var mı? Bu sistem nedeniyle yeni bir yapılanmaya gidildiğine göre ilköğretim okullarının kaçı ilkokul, kaçı ortaokul, kaçı birleştirilmiş olarak eğitime devam edecektir? Branş değişimi yapan öğretmen sayısı ne kadardır? Bu öğretmenlere meslek içi eğitim verilmiş midir? Konunun araştırılması ile ilgili önergenin incelenmek ve değerlendirilmek üzere Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonunca hazırlanan raporun görüşülmesi.
5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 10. Maddesinin (o) bendi gereğince Gayrî sıhhi müesseseler ile Umuma Açık İstirahat ve Eğlence yerlerinden 2012 yılı içinde belirlenen ücret tarifesinin 2013 yılında Maliye Bakanlığı tarafından 419 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde belirlenen yeniden değerleme oranına göre % 7,8 artırılan ücret tarifesinin belirlenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporun görüşülmesi.”