Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan ve Çepni Mahallesi'nde bulunan İmam Hatip Lisesi kampüsüne "Hayrettin Karaman"ın isminin verilmesi Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi.
MHP Belediye Meclis Üyesi Ali Beyaz'ın teklif ettiği ve CHP Grubunun da destek verdiği "Akşemsettin" ismi ise reddedildi.
Belediye Meclisi'nin bugünkü toplantısında İmam Hatip Lisesi Kampüsüne isim verilmesi konusu gündeme getirildi. Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, Belediye olarak ve AK Parti Grubu olarak Çorum'un yetiştirdiği bir şahsiyet olan, gerek Türkiye'ye, gerekse Çorum'a birçok ilmi katkılar sağlayan Prof. Dr. Hayrettin Karaman'ın isminin İmam Hatip Lisesi Kampüsüne verilmesini uygun gördüklerini bildirdi.
MHP Belediye Meclis Üyesi Av. Ali Beyaz ise Hayrettin Karaman'ın son yıllarda verdiği fetvalarla toplumun büyük bir bölümü tarafından tepki aldığını, böylesine tartışmalı bir ismin İmam Hatip Lisesi kampüsüne verilmesine sıcak bakmadıklarını anlatarak, kampüse "Akşemsettin" ismi verilmesini teklif etti.
Her iki teklifin de oylamaya sunulması sonucu İmam Hatip Lisesi Kampüsüne Hayrettin Karaman'ın isminin verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.