Çorum İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Selim Özkabakçı ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ve İl Başkan Yardımcısı Hasan Algül ile birlikte Belediye Başkanı Zeki Gül’ü makamında ziyaret etti.

Arakan’da yaşanılan sıkıntıları ve zulmü duymanın kendisini oldukça üzdüğünü dile getiren Belediye Başkanı Zeki Gül, İHH Başkanı Selim Özkabakçı’ya ve bütün İHH destekçilerine yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Sıkıntıda olan Müslümanların dertlerine deva olma noktasında sivil toplum kuruluşlarının başında İHH’nın geldiğini belirten Belediye Başkanı Zeki Gül; “insanlığımız adına, inancımız adına Arakan’da kardeşlerimize yapılan zulüm beni son derece üzdü. Allah oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun. İHH temsilcilerine dünyanın neresinde mazlum Müslüman varsa yetiştikleri için şahsım ve ülkemiz adına Allah razı olsun diyorum. Dünyanın neresinde mazlum insan varsa Müslüman Türk Milleti onların dertlerine güçleri nispetinde deva olmaya çalışıyor. Bu yardımları da sivil toplum kuruluşlarıyla kurumsal bir şekilde gerçekleştiriyor. Bu gönüllü kuruluşların başında da İHH geliyor. Arakan’da bulunan zalimlere Allah-u Teala eğer ıslahları mümkünse ıslah etsin” dedi.

Belediye Başkanı Zeki Gül’e hayırlı olsun dileklerinde bulunan İHH Çorum Şube Başkanı Selim Özkabakçı ise Arakan’a yaptıkları ziyareti ve orada yaşanan olaylardan bahsetti.

Arakan’da bulunan Müslümanların ölümle zulüm arasında kaldığını dile getiren Selim Özkabakçı Bosna’da yaşanılan soykırımın şimdi orada yaşandığını söyledi. 54 ülkeden katılımla ortaklaşa bir program hazırlığında olduklarını belirten Özkabakçı “Arakan ölümle zulüm arasında kalan bir yer. Ölümden kaçmışlar ama arada Naf nehri var orada sıkışıp kalmışlar. Karşıya geçmek isteyen binlerce kişi hayatını kaybetmiş. Karşıya geçtiklerinde ise Bangladeş askerleri onları bekliyor ve geçişlerine izin vermiyor. Onlarda orada bambulardan baraka yaparak hayatlarını oldukça zor şartlar altında yürütmeye çalışıyorlar. Budist rahipler çocukların kollarını bacaklarını kesiyorlar. Burada ki amaç onları korkutmak ürkütmek. Müslüman kitleyi hazmedemiyorlar. Biz orada vakıf olarak bambudan evler yapıyoruz. Bir şekilde destek olmaya çalışıyoruz. Oradaki insanların tek umudu Türkiye başka umutları yok” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Suriye’de hapse atılan kadınlarla ilgili bir çalışmalar hakkında bilgi veren Özkabakçı, "8 Mart tarihinde Reyhanlı’da tüm Türkiye’nin ve 54 ülkenin atılımı ile birlikte bir basın açıklaması yapacağız. Suriye zindanlarında 6700 bacımız hapsedilmiş durumda. Bunlara işkenceler yapılıyor. Bizde bunlara dikkat çekmek için 54 ülke ile birlikte Reyhanlı’ya konvoy eşliğinde gideceğiz. Bizde Çorum’dan sadece hanımların olduğu bir otobüs göndereceğiz. Bizler de özel araçlarımızla konvoya eşlik edeceğiz" şeklinde konuştu.

Zeki Gül’e hayırlı olsun dileklerinde de bulunan Selim Özkabakçı, “Bulunduğunuz makam mevkii sizlere yakışan bir yer. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bizlerde sizlerin destekçiniz olmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.