MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili hemşehrimiz Hidayet Vahapoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın “Çorum’a havaalanı için fizibilite ve etüt çalışmalarını başlatıyoruz” açıklamasını değerlendirerek, “Bunlar seçim döneminin boş vaatleri. Siyasetçiler dürüst olmalıdır. Yapabileceklerini söylemek zorundadır. Yeri geldiklerinde köşeli konuşmak zorundadır” dedi.

Hemşehrimiz Hidayet Vahapoğlu, partisinin Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin’e destek vermek amacıyla bugün Çorum’a geldi.

Sabahın erken saatlerinde seçim çalışmalarına başlayan Hidayet Vahapoğlu, kentte bulunan bir kafede basın mensupları ile bir araya geldi.

Toplantıda dün Çorum’a gelerek havaalanı için fizibilite ve etüt çalışmalarını başlattıkları müjdesini veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı eleştiren Hidayet Vahapoğlu, Bakan Turhan’ın “Yaparsa AK Parti yapar” sözlerinin doğru olduğunu kaydederek, “Şuanda iktidar partisi yok. İktidar yeni yönetim şeklinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde sayın cumhurbaşkanıdır. AK Parti’nin genel başkanı oluşu nedeniyle ilişkilendirilebilir ancak teknik olarak hatalı bir harekettir. Cumhurbaşkanının hükümeti yapar demeleri lazım. Bakan da AK Parti’nin bakanı değil, cumhurbaşkanının kabinesinin bakanıdır. Herhalde bu sistemin daha ne olduğunu bilemedikleri için o şekilde açıklama yapıyorlar. Doğrudur onların yapması gerekir. Çünkü muhalefet partilerinin devletin bütçesini yönetme yetkileri yoktur. Ama yaptıklarına biz şahit olmadık. Özellikle belediyecilik anlamında Çorum’a ne ilave ettiklerini vatandaşlarımız çok iyi biliyorlar. Hizmet getirecek kadrolara vatandaşımız yönelecektir. AK Parti’nin Çorum’daki kadroları yoruldu. Havaalanı için yapacağım demeleri mümkün değil. Çünkü yaparsa AK Parti yapar doğru bir söz. Çünkü iktidarda olan onlar. İktidarda oldukları için onların yapması lazım. Görev onlarda. Millet ona görev vermiş ancak bunu maalesef Çorum’a bunu yapmadılar. Bunlar seçim döneminin boş vaatleri. Siyasetçiler dürüst olmalıdır. Yapabileceklerini söylemek zorundadır. Yeri geldiklerinde köşeli konuşmak zorundadır” dedi.

İTTİFAKI ZEDELEYECEK İFADELER KULLANIYORLAR

Çorum’da Cumhur İttifakı temsilcileri milletvekillerinin ittifakı zedeleyecek ifadeler kullandığını dile getiren Vahapoğlu, “Yeni bir seçime gidiyoruz. Mahalli seçimlerin ülkemiz ve Çorum için hayırlı olmasını diliyorum. 2016’nın 15 Temmuz’undan sonra Türkiye genelindeki gelişmeler nedeniyle yeni bir şekil almış durumda. İki büyük ittifak olarak partiler gruplar halinde seçimlere giriyorlar. Milletvekili seçimlerinde ittifakla ilgili yasal düzenleme yapılmış olsa da mahalli seçimlerde böyle bir düzenleme söz konusu değildir. Ancak Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı olarak partiler birbirilerine eleman vererek seçimlere giriyor.

ÇORUM’DAKİ HAVAYI OLUMLU BULDUM

Çorum’daki genel havayı olumlu buldum. Belki bunları vatandaşın seçimlere olan ilgisinin azlığından kaynaklandığını söyleyebilir ancak sulhun olması, karşılıklı nezaketin olması, rekabet ortamında yürümesi bence güzel bir olgunluktur.

Olmayan bir takım şeylerin gündeme getiriliyor olması hoş değildir. Özellikle ittifaklar içerisinde ‘MHP kazanırsa o çekilir’ gibi bir takım alttan sözler benim kulağıma geldi. Böyle bir şey söz konusu değildir. Çorum’da ve ilçelerimizde adaylarımızı belirledik. Aynı ittifak içerisinde yola çıkılan partiler olarak yarışacağız ancak bu yarışma Cumhur İttifakı anlayışını bozmamak kaidesiyle centilmence olacak. Rekabetten de MHP’nin kazançlı ve önde çıkacağına inanıyorum. Bir yorulma söz konusu. Vatandaşın tercihlerinin Cumhur İttifakı içerisinde MHP’ye kaydığını görüyoruz.

Mecliste birinci çoğunluğu bulunduran partinin milletvekilleri üzerinden, Cumhur İttifakı’nın liderleri arasında fevkalade bir uyum varken, Cumhur İttifakı’nın Çorum’daki temsilcisi milletvekillerinin bazı konularda müdahil olduklarını görüyoruz. Bunun da ittifakın ruhuna yakışmadığını söylüyoruz” diye konuştu.

BU YARIŞTAN MUZAFFER ÇIKACAĞIZ

MHP olarak Çorum’da Kenan şahin ile bir yarışa girdiklerini kaydeden Vahapoğlu, “31 Mart Türkiye için hayırlı olacak diye düşünüyorum. Çorum merkezde biz MHP olarak Kenan beyle yarışa girdik. Bu yarıştan muzaffer çıkacağımıza inanıyorum. Görüştüğüm hemşehrilerimin bana vermiş olduğu intiba bana bunu gösteriyor. İnşallah yeni bir anlayışla, bir değişimle Çorum’a hizmet getireceğiz” dedi.

Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda da bulunan Vahapoğlu,

“15 Temmuz olayları söndürüldü ve engellendi. MHP sabaha kadar tüm kadrosuyla parti genel merkezinde toplanan yegane parti MHP’dir. Bu anlayış kapsamında o hain darbe girişimi engellendi. Ancak biz yakın tarihimizden biliyoruz. Her darbe girişiminin akabinde başarısız olanların yeniden bir takım teşebbüsler içerisinde olduğunu biliyoruz. Bu beklenebilir ancak devlet bunun gerekli tedbirlerini alıyor ve ben ihtimal vermiyorum. Ülkemizin sulha ve sükunete ihtiyacı vardır.

Etrafımız ateş çemberiyle sarılı. Şuanda ABD bölgeyi yeniden tanzim etme anlayışı içerisindedir. Belki Türkiye’yi de sıkıntıya sokabilecek şekilde Golan tepeleriyle ilgili bir tasarrufu var. 68 Arap-İsrail harbinde işgal edilen Golan’ın İsrail’in olduğuna dair tescilde bulunma girişimi başlattı. Aynı şeyi Kudüs için de yapmışlardı. Bu bölgede bir takım huzursuzluklara sebebiyet verecek durumdadır. Bu Türkiye’ye yansıyabilir. Türkiye burada tavrını net olarak koymak zorundadır. Çünkü şuanda İslam dünyası içerisinde en gelişmiş, en güçlü, demokrasiyi yerleştirmiş olan yegane ülke Türkiye’dir. Burada tavrını koymak zorundadır.

Bugün küresel senaryo yazanlar, plan yapanlar, mutlak suretle İslam dünyasını hedef alıyorlar. İslam dünyasının içerisinde bulunan Türkiye de burada birinci sıradadır. Devletimizin güçlü oluşundan dolayı başkaları gibi karıştıramıyorlar. Ancak hep bel altından vurduklarına şahit oluyoruz. Ekonomik olarak oynayabilirler ancak bu bizim güçsüzlüğümüz değildir. Dünyadaki bütün ülkeler ekonomik olarak entegre durumundadır. Birisindeki bir gelişme veya müdahale birleşik kapılar kanunu gibi birbirini etkileyebiliyor. Onların hedefledikleri şekilde olmayacaktır” ifadeleriyle konuşmasına son verdi.