Çorum Belediyesi'nce her hafta Pazartesi günleri saat 10.00'da düzenlenen halk günü toplantısında, kısa süre önce eşini kaybetmesi üzerine zor bir dönem geçirdiğini belirten 45 yaşındaki Çevriye Demir, evlilik çağına erişen kızı için çeyiz yardımı talebinde bulunurken, yüzde 85 oranında özrünün bulunduğunu ifade eden Cem Çelik (19) ise ”Belediye bünyesinde verilecek bir işte çalışmak istediğini” söyledi.
Çorum Belediyesi’nin her hafta Pazartesi günleri düzenlendiği Halk Günü Toplantısına çok sayıda vatandaş katıldı. Çorum Belediyesi'nce vatandaşların yaşadığı sıkıntıların çözümüne yönelik gerçekleştirilen haftalık halk günü toplantılarına devam ediliyor. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül’ün başkanlık ettiği Halk Günü Toplantısı’na vatandaşlar çoğunlukla iş ile ilgili taleplerini ve sorunlarını iletti.
Halk gününe katılan Çevriye Demir (45), elektrik ve su faturalarını ödeyemediğini ve ayrıca evlilik çağına erişen kızı için çeyiz yardımı istediğini belirterek, ”Eşim kısa süre önce vefat etti. Oğlumdan ayrı yaşıyorum ve işsizim, yardıma ihtiyacım var” dedi. Demir, daha önce gıda yardımı aldığını ancak son zamanlarda yardımın gelmediğini belirterek, gıda yardımının tekrar gönderilmesi talebinde bulundu.
Belediye Başkan Yardımcısı Gül ise belediyece gerekli çalışmaları yaparak, Demir'in talebini karşılamak için belediye imkanları çerçevesinde yapılması gereken ne varsa gayret edeceklerini ifade etti.
Halk gününe katılan Muharrem ve Ayşe Gül isimli vatandaşlar ise iş taleplerini Başkan Yardımcısı Zeki Gül'e iletti. Eşinin kulaklarının duymadığını söyleyen Ayşe Gül, çok zor durumda olduklarını eşini engelli olup tek başına hareket edemediğini belirtip, eşine iş ve gıda yardımı talebinde bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Gül ise iş konusunda yardımcı olamayacaklarını ama gıda yardımı ile ilgileneceklerini belirtti.
Halk gününe katılan Yeter Deniz adlı vatandaş ise daha önce yanan evi için yardım talebinde bulundu. Deniz, Bahçelievler Mahallesi Sülüklüevler Sokak'taki evinde çıkan yangında eşyalarının yandığını ve belediyeden yardımda bulunmasını istedi.
Fikriye Düzgünçınar da “Ulukavak Mahallesi Ölçek Sokak'taki 263 metrekare alanda yer alan evine belediye tarafından imar planı uygulandığını, belediyeden imarın kaldırılmasını “istedi.
Cem Çelik (19) isimli engelli vatandaş ise yüzde 85 oranında özrünün bulunduğunu ifade ederek, belediye bünyesinde verilecek bir işte çalışmak istediğini dile getirdi.
Hafize Kırıcı ve Esma Kabak isimli vatandaşlar ise gıda taleplerini Başkan Yardımcısı Gül'e ilettiler.
Fatma Topçu isimli vatandaş ise güvenlik sertifikası olduğunu dile getirerek, belediyenin güvenlik departmanında çalışma talebinde bulundu.
Vatandaşların sorun ve taleplerini not eden Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, taleplerin tamamının ilgili birimlere iletilerek çözüm yolu bulunması için çalışacaklarını kaydetti. Başkan Yardımcısı Gül, yasalar çerçevesinde bütün vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak iş konusunda gelen talepleri üzülerek geri çevirmek zorunda kalıyoruz. Bu talepleri özel sektörden tarafımıza iletilen istekler olursa, oralara yönlendiriyoruz şeklinde konuştu.