10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Muhtar Adayı Alkan, kendisinin de bir dönem çeşitli basın kuruluşlarında görev yaptığını, bu sektörün sorunlarını, beklentilerini çok iyi bildiğini, basın mensuplarının zor şartlar altında, fedakarca görev yaptığını, toplumun, sivil toplum kuruluşlarının ve yetkili mercilerin basına her zaman sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Toplumsal bilinçlenmede katkı sahibi olan gazeteciler, aynı zamanda demokrasimizin standartlarının yükselmesini de sağlamaktadır” dedi.

Zamanın canlı tanığı olan gazetecilerin, kalemlerini tarafsız, özgür ve halkın yararına kullanabildikleri ölçüde dünyanın daha yaşanabilir hale getirilmesi için hizmet verebileceklerini dile getiren Alkan, “Bu gün sadece gazetecilik mesleğinin mensupları açısından değil, onların açtıkları pencereden dünyayı takip eden vatandaşlar açısından da son derece anlamlıdır.

Hükümet, basın çalışanlarının özgür bir ortamda görev yapabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmaya her zaman öncelik vermelidir.

Bu konuda gerekli adımların bir an önce atılması gerektiğine inanıyorum. Üstlendikleri görevleri itibarıyla kamusal denetim işlevi de gören gazeteciler, ekonomiden siyasete, kültürden edebiyata, spordan sanata kadar hayatın her alanından bizleri haber sahibi yaparak, mesleklerinin değerini de kendileri fark ettirmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, görevleri başında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum” ifadesini kullandı.

Muhtar Adayı Alkan, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde kendisine yetki verilmesi ve muhtar seçilmesi halinde görev yaptığı süre içerisinde her zaman basın mensupları ile işbirliği, dayanışma ve istişare halinde olacaklarını vurguladı.