Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44. Yıldönümü nedeniyle Çorum Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve bazı Belediye Meclis üyelerinin de bulunduğu ziyarette Başkan Gül, Dernek Başkanı Muharrem Gül ve gaziler ile Kıbrıs Barış Harekâtı hakkında sohbet etti.

Kıbrıs harekâtının bir kahramanlık destanı olduğunu ifade eden Başkan Gül, “1974 yılında Türkiye garantörlük hakkını kullanarak Kıbrıs’ta bir barış harekatı başlatmış ve oradaki insanların Türklere yaptığı zulmü bitirmiştir. Kıbrıs’ta artık askeri bir savunmadan ziyade insanlar kendi kendilerine yaptıkları militer güçle kendilerini korur haline gelmişti. Türkiye de garantörlük hakkını kullanarak bir harekat düzenlemiş ve bugün Afrin’de Zeytin Dalı’nda olduğu gibi büyük bir başarı örneği sergilenmiştir. Bugünün vesilesiyle de gazilerimizle bir araya gelmek için buradayız" dedi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül ise, Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümü nedeniyle kendilerini ziyaret eden ilk Belediye Başkanı’nın Zeki Gül olduğunu kaydederek, ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Ziyaret sonunda Başkan Zeki Gül ve Muharip Gaziler Derneği üyeleri birlikte hatıra fotoğrafı çekindi.