Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, vatandaşların özel halk otobüsü şoförlerine yönelik şikâyetlerine kulak verdi. Şoförlere uyarılarda bulunan Gül, “Benim 80 yaşındaki vatandaşımı kartını bahane ederek, otobüsten indirdiğini gördüğüm kişinin o an işine son veririm” dedi.

Çorum halkının tercihi ile rengi erguvan pembesi olarak belirlenen Özel Halk Otobüsleri’nin anahtar teslim töreninde konuşan Gül, hem şoförlere uyarılarda bulundu, hem de vatandaşlara anlayış göstermelerini rica etti.

Özel Halk Otobüs şoförlerinin günlük 8-10 saat direksiyon salladığını kaydeden Gül, “Günde 8-10 saat direksiyon başında olan şoför kardeşlerimizin bazılarının psikolojik durumu her zaman aynı olmuyor. Bu yüzden vatandaşlarımızın da bunlara anlayış göstermelerini rica ediyorum” dedi.

Bazı şoförlerin ise yaşlıların kartını bahane ederek, otobüsten indirilmeye çalıştığını yada duraklarda alınmadığını ifade eden Gül, “Şoförlerimiz içinde anlayışlı, babacan arkadaşları, öğrenciye evladı gibi, büyüğüne babası gibi davrananları istisna tutuyorum. Ancak şoförler içinde benim babamı bile otobüsten indirecek kadar ahlaki yapısı eksik arkadaşlar var. Benim 80 yaşındaki vatandaşımı kartını bahane ederek, otobüsten indirdiğini gördüğüm an işine son veririm. O yüzden vatandaşlarımızdan şoför kardeşlerimize anlayış, şoför kardeşlerimizden de büyüklerimize ve küçüklerimize saygı göstermesini rica ediyorum. Bizim için insani hassasiyetler önemli” diye konuştu.

 

Yeni alınan otobüslerin engelliye uygun olduğunu da değinen Gül, “Bir durakta engelli kardeşimiz görürse yardımcı olalım. Diğer durakta müşteri var, geç kaldım bahanesini gibi düşüncelerle engelli kardeşlerimizi asla yolda bırakmamaya özen gösterilim” dedi.