Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü tarafından yürütülen “Gönül Köprüsü Projesi” bugün Necip Fazıl Kısakürek Gençlik ve Kültür Merkezi’ndeki programla gönüllülere tanıtıldı. 
Yaşlı ailelerin bakımının yapılması ve onların manevi yönden destek bulmaları amacıyla düzenlenen
projenin startı verilirken, törende Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü bir konuşma yaptı. Külcü "Ulu çınarlarımız olan büyüklerimizle kuracağımız gönül köprülerimiz ile sizde evlatlarınıza iftihar tablosu hazırlayacaksınız" dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal bir devlet olduğuna değinen Hatice Külcü " Kimi hükümet ve belediyeler zamanında bu konulara sahip çıkıldığı gibi kimi hükümet ve belediyeler de ise görmezden geldi. Biz bu konuyla ilgili gereken hassasiyeti göstereceğiz” diye konuştu.
Külcü, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bugün çok özel bir amaçla, hakikaten ulvi bir amaçla bir aradayız.
İnşallah bugün, buradan çok yüce bir çalışmanın meşalesini ateşleyeceğiz.
İnanıyorum ki bu meşaleden doğacak ışık bizim ilerleyen yaşlarımızda önümüzü aydınlatan bir ışık olurken, onun ısısı ise bizim yüreklerimizi ısıtacak.
Az önce kısa filmimizde de izlediğimiz çalışmamızın ikinci ayağını bugün sizlerle konuşmak istiyoruz.
Bizim ulu çınarlarımız olan büyüklerimizle kuracağımız gönül köprümüzün temellerini bugün burada sizlerle birlikte atacağız.
Bu buluşmanın içinde yer alacak birer gönül eri olarak sizlerde evlatlarınıza ve ahiretinize birer iftihar tablosu hazırlayacaksınız.
Sizlerle öncelikle belediyemizin dünü ile bugünü arasında bir mukayeseyi birlikte yapmak,
Ayrıca kanunlardan ve değerlerimizden doğan görevlerimizin bir muhasebesini ortaya koymak istiyorum.
Herşeyden önce şunu ifade etmek gerekir ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti “sosyal bir devlet”tir. Bu Anayasamızın emredici bir hükmüdür.
Kimi hükümetler zamanında bu yükümlülüğe sahip çıkıldı, kimi hükümetler zamanında görmezden gelindi.
Aynı şekilde kimi belediyeler ya da başkanlar zamanında işin bu tarafına hiç dönüp bakılmazken, kimi başkanlar ve ekipleri için “sosyal görevlerin ifası ve icrası” onların yaşam biçimi oldu.”
Programda projenin birinci aşamasında ziyaret edilen yaşlıların konuşmalarından oluşan video gösterimi törendekilere duygusal anlar yaşatırken, Türk Sanat Müziği dinletisi ve kokteylle program sona erdi.