Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile TOBB İl Genç Girişimcilik Kurulu ortaklığında bu yıl düzenlenen, Girişimcilik Günü etkinliklerinin birincisi gerçekleştirildi.

“İşletmelerde Ahlak, Liyakat ve İstişare” konulu panele MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanı Orhan Coşkun, önceki dönem MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanı Mücahit Ahmet Köksal, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO) Müdürü Doç.Dr. Zekeriya Işık, SBMYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Güngör Karakaş, TOBB İl Genç Girişimcilik Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda bir açılış konuşması yapan SBMYO Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinde şehit olan ecdadımızı anarak başladığı konuşmasında, “Gençlere bugün de bir savaş veriyoruz. Ülkesini en çok seven vatanı ve milleti için en çok çalışandır düsturuyla hareket ederek girdiğimiz bütün post modern savaşları Allah'ın izniyle kazanarak şehit ve gazi olan ecdadımıza minnet borcumuzu ödemek için durmadan mücadele edeceğiz “dedi.

Yeni Zelanda’da gerçekleşen vahşi saldırıya da değinen Işık, “Biz maalesef genellikle çok iyi bilmesek de bu milletin tarihini, ecdadımızı çok iyi bilenler vardır” diyerek, caninin silahının kebzesine kazıdığı Fatih Sultan Mehmet, Sultan Murat Hüdavendigar Hanlarla ilgili nefret ve düşmanlık içeren yazılara dikkat çekti.

Yeni Zelanda'da şehit olan 50 kişiye Allah'tan rahmet yaralılara ise acil şifalar dileyen Işık, Avrupa'daki bazı faşist söylem ve eylemlerin giderek arttığını ve II. Dünya Savaşı öncesi toplumsal şizofreni hastalığına dönüşme yolunda ilerlediğini kaydederek, “Küresel bütün tuzaklar ve kumpaslara karşı milletimizin en güçlü silahının milli ve manevi değerlerle bezenmiş güçlü bir birlik ve bütünlük içinde olmasıdır” dedi.

Işık, sözlerini kısa süre önce babasını kaybeden Öğr. Gör. Fatih Şanöz'e taziyede bulunarak tamamladı.

Daha sonra moderatörlüğünü SBMYO Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş’ın yürüttüğü panele geçildi.

İşletmelerde Ahlak, Liyakat ve İstişare konusunu konuşmanın önemine temas eden giriş konuşmasında Karakaş, işletmeleri ve dolayısı ile ekonomiyi koruyacak olan zırhın bu kavramlarda gizli olduğunu kaydetti.

Kendisini ve kurumunu tanıtarak söze başlayan MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanı Orhan Coşkun ise, “Adalet Mülkün Temelidir” özdeyişindeki “Mülk” kavramının genel olarak bilindiğinin üstünde aslen devlet demek olduğunu, devletin temelinin adalet olduğunu vurguladı.

Coşkun, işletmelerin de kendi ölçüleriyle, hükmetme ve yönetmedeki benzerlikleriyle, bir mikro devletler gibi olduğunu; bu sebeple de işletmelerin ve işletmeciliğin temelinin de adalet olduğunu söyledi.

Kendi döneminde üniversite ile reel sektörün işbirliği konusunda yaptıkları faaliyetleri hatırlatan önceki dönem MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanı Mücahit Ahmet Köksal, özellikle Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda başlayacak olan 3+1 sisteminin bu konuda gördüğü en iyi örnek olduğunu kaydetti.

Panele katılımı ve görev süresi boyunca SBMYO’ya verdiği destek sebebiyle önceki dönem MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanı Mücahit Ahmet Köksal’a plaket takdim eden SBMYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Güngör Karakaş, başta MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanı Orhan Coşkun olmak üzere panelistlere ve moderatörlüğü üstlenen Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş’a; katılımları ve destekleri için TOBB İl Genç Girişimcilik Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk’a ve dinleyicilere teşekkür etti.