Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi'nin ardından 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından ‘Gazilik’ unvanının verilmesi dolayıyla kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Çorum’da da törenlerle kutlandı.
Gaziler Günü dolayısıyla bugün Atatürk Anıtı’nda bir program düzenlendi. Törene; Vali Necmeddin Kılıç, İl Jandarma ve Garnizon Komutan Albay Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcıları Adem Saçan, Haldun Aksalman, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Çorum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül, Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Sadık Demirkol, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda gazi katıldı.

Törende sırasıyla Çorum Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı, Çorum Belediyesi, Muharip Gaziler Derneği ve Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı adına Jandarma Üsteğmen Cenk Otlu, İl Emniyet Müdürlüğü adına Polis Memuru Tülin Karataş, gaziler adına Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül birer konuşma yaptı. Atatürk Anıtı’ndaki tören, Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Osman Dokuz'un "Önce Vatan Derim" adlı şiiri okumasıyla sona erdi.