HABER: ONUR MÜLAZIM
Satış ve servis ağı yaygınlığı bakımından Türkiye’nin ilk üç markası arasında yer alan Fiat, Çorum’da hizmete açılan Karataş Otomotiv ile bayi ağını genişletmeye devam ediyor.
Tofaş çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Fiat’ın en yeni entegre tesisi Karataş Otomotiv, bugün Çorum’da görkemli bir törenle açıldı.

Karataş Otomotiv’in Çorum’da hizmete açtığı tesis, Fiat’ın Türkiye genelinde 75 bayiden oluşan entegre satış, servis ve yedek parça ağının en yeni üyesi oldu.
Bünyesinde Peugeot, Honda ve Hyundaı bayiliklerini bulunduran Karataş Otomotiv böylece, Fiat bayiliğini de bünyesine dahil ederek bayilik sayısını 4’e çıkarttı.


SİYASET VE İŞ DÜNYASI, PLAZA AÇILIŞINDA BULUŞTU
Karataş Otomotiv’in açılışına; Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Ahmet Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Karataş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Erol Karadaş, Ak Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Kılıç, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, her iki şirketin yöneticileri ile siyaset ve iş dünyasından çok sayıda seçkin konuk katıldı.


"HEDEFİMİZ, FİAT BAYRAĞINI EN İYİ ŞEKİLDE DALGALANDIRMAKTIR"
Karataş Grup tarafından kurulan ve 40 yılı aşkın bir süredir otomotiv sektöründe faaliyetlerini sürdüren Karataş Otomotiv’in ikinci kuşak yöneticisi, Yönetim Kurulu Başkanı Erol Karadaş açılış töreninde bir konuşma yaptı.
Fiat’ı bünyelerine katmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Karadaş, “Karataş olarak kuruluşumuzdan bugüne, kendi alanlarında uzman, eğitimli ve güler yüzlü bir kadro kurabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz pazardaki büyük Fiat markasının bayrağını bölgemizde en iyi şekilde dalgalandırmak olacaktır. Satış ve satış sonrası olarak Fiat’ın tüm hizmetleri, yetkili satıcılığımızda, en doğru şekilde verilecek, yüzde yüz müşteri memnuniyeti hedeflenecektir” dedi.


FİAT'IN 5 BİN 500 ÇALIŞANI VAR
Açılış töreninde konuşan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ise yeni yatırımın hayırlı olması dileğinde bulunarak “Bugün satış ve servis ağı yaygınlığı bakımından Fiat ile Türkiye’de ilk üç marka içerisinde yer alıyoruz. Tüketiciye en yakın markalardan biriyiz. 2015 yılsonu itibarıyla Fiat bayi teşkilatında çalışan sayımız 5 bin 500 kişiyi buluyor. Bu rakam bizim ne kadar büyük bir aile olduğumuzu gözler önüne seriyor” dedi.


"ÇORUM ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP"
Konuşmasında, Fiat’ın Çorum ve civar bölgesinde yaklaşık yüzde 10’luk pazar payı ile önemli bir potansiyel taşıdığını ifade eden Eroldu, Karataş Otomotiv’in güncel satış performansı ile daha büyük hedeflere ulaşacağına inandığını belirtti. Eroldu “Yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım ile hayata geçen Egea model ailesi, kasım ayında satışına başladığımız sedan versiyonun pazarındaki etkisinin ardından, şubat ayında otomobil severlerle buluşturduğumuz tam otomatik vites seçeneğiyle başarısını perçinlemeye devam ediyor. Fabrikamızdaki mühendislerimizin özverili çalışmalarının ürünü olan ve bugüne değin 10 bin adetlik satış rakamına ulaşan Egea Sedan versiyonunu takip edecek olan ailenin diğer üyeleri; Hatchback ve Station Wagon da pazara hızlı ve emin bir giriş yapacak. Egea model ailesi ile birlikte otomobil pazarını hareketlendireceğiz” şeklinde konuştu.


FİAT KARATAŞLAR PLAZA DUALAR EŞLİĞİNDE AÇILDI
Tofaş Ceo’su Cengiz Eroldu ve Karataş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Erol Karadaş'ın konuşmalarının ardından AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Vali Ahmet Kara da birer selamlama konuşması yaptı.

Ardından dualar eşliğinde Fiat Karataş Plaza'nın açılışı yapıldı. Hep birlikte kurdele kesen protokol üyeleri, Fiat Karataş Plaza'yı gezerek, her iki şirketin yöneticilerine tebriklerini ilettiler.