Çorum’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ) askeri mahrem yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 88 zanlı hakkında işlem yapılırken, şüphelilerden 4’ü tutuklandı, 11 şahıs hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. 

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Çorum’da FETÖ/PDY yapılandırmasına yönelik yapılan operasyonlar hakkında bir açıklama yayınladı.

01/08/2018 ile 14/12/2018 tarihleri arasında yapılan operasyonlar kapsamında toplamda 88 şüpheliye işlem yapıldığını kaydeden Başsavcı Ağca, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında Askeri Mahrem Yapılanma, Ankesörlü ve Kontörlü hatlar ile iletişim tespiti, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü tarafından iletişimde gizliliğin sağlanması amacı ile kullanıldığı tespit edilen Bylock isimli programa ilişkin çalışmalar ve sair deliller ışığında yapılan çalışmalar ve operasyonlar neticesinde 01/08/2018 ile 14/12/2018 tarihleri arasında toplamda 88 şüpheliye işlem yapılmış, 88 şüpheliden 4'ü hakkında mevcut delil durumu dikkate alınarak tutuklama kararı verilmiş, 29'u hakkında mevcut delil durumu veya etkin pişmanlık hükümleri dikkate alınarak adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmiş, 44'ü ifade işlemlerinin akabinde mevcut delil durumu dikkate alınarak Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünden serbest bırakılmıştır.

11 şüpheli hakkında ise yapılan çalışmalar sonucunda yakalanamamaları nedeni ile yakalama kararı çıkartılmıştır.

İşlem yapılan şüphelilerden Astsubay ve Binbaşı arasında çeşitli rütbelerde bulunan Jandarma ve askeri personel ile Askeri okullardan ihraç edilen askeri öğrencilerden 44'ünün Askeri Mahrem Yapılanma içerisinde bulunduğu tespit edilmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile ilgili olarak tüm yönleriyle titizlikle yürütülen soruşturmaların safahat ve sonucundan gerektiğinde ayrıca bilgi verilecektir”