Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okullar Hayat Buluyor’ Projesi kapsamında, Çorum Fen Lisesi’nde Çorum Belediyesi ve İl Müftülüğünün katkılarıyla oluşturulan modern kütüphane, bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Kütüphane açılışına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Erol Kavuncu ve Fen Lisesi Müdürü Süleyman Atcıoğlu ile birlikte bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“KÜTÜPNANELER İNSANLAR KADAR OKULLARIN DA HAFIZASIDIR”
Açılışta konuşan Çorum Fen Lisesi Müdürü Süleyman Atcıoğlu, kütüphanelerin insanlar kadar okullarında hafızası olduğunu belirterek, kütüphanelerinin çok amaçlı olarak yeniden modernize edilmesine verdikleri destekten dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile İl Müftüsü Mehmet Aşık’a teşekkür etti.

“OKULLAR BİRER KÜLTÜR MERKEZİ HALİNE GELECEK”
Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise yaptığı kısa konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Okullar Hayat Buluyor’ Projesinin asıl amacının okulları bulundukları bölgelerde birer kültür merkezi haline gelmesini sağlamak olduğunu ifade ederek, kütüphanelerin akıllı tahtalar ve internet ağıyla birer cazibe merkezi haline getirileceğini bildirdi.

Girgin, Fen Lisesi kütüphanesinin zenginleştirilmesinde emeği bulunan herkese teşekkür etti.

“EN BÜYÜK YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR”
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise açılışta yaptığı konuşmada Türk milleti olarak okumanın önemini bilen bir nesilden geldikleri ifade ederek, geleceğe yapılacak en büyük yatırımın insana,  eğitim ve bilgiye yapılan yatırım olduğunu ifade etti.
Çorum Belediyesi olarak imkanlar dahilinde Çorum’daki eğitim ve kültür hayatına katkı vermeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Külcü, “Belediye olarak sadece bugünü değil, önümüzdeki 10, hatta 20 yılları düşünerek adımlarımızı atıyoruz. Sadece 35 milyon TL’ye mal olan yeni İHL Kompleksi Projemiz bile Belediye olarak eğitime ne kadar büyük önem verdiğimizin bir göstergesidir.

Çorum Belediyesi ölçeğinde hiçbir belediye bizim gibi böyle bir projeye imza atma gücü ve başarısı yoktur. Çorum Belediyesi olarak bugünü düşünerek yol ve kaldırım gibi altyapı hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Ancak bunu yaparken, önümüzdeki 10, 20 hatta 50 yılı düşünerek eğitim yatırımlarımızı da kesinlikte aksatmıyoruz. Çünkü Çorum Belediyesi olarak fiziki yatırımlarla değil, geleceğimize yönelik attığımız tohumların yeşermesi ve meyve vermesiyle daha çok ilgileniyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından kütüphanenin açılış kurdelesini Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin birlikte kesti.

Müftü Mehmet Aşık’ın başka bir programı nedeniyle biraz geç katıldığı açılışta Başkan Külcü ve beraberindekiler oluşturulan yeni kütüphaneyi gezerek, Okul Müdürü Süleyman Atcıoğlu’ndan bilgi aldı.