Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Şahan, iş kurmak isteyen eski hükümlü ve engelli vatandaşlara verilen geri ödemesiz hibe destekleri hakkında bir açıklama yayınladı.

Ülke genelinde olduğu gibi Çorum’da da istihdam konusunda en fazla zorluk çeken eski hükümlü ve engelli vatandaşların olduğunu belirten Şahan, iş bulma konusunda dezavantajlı konumda olanların başında eski hükümlü ve engellilerin geldiğini, bu nedenle onlara destek amacıyla bir proje başlatıldığını söyledi.

Proje ile eski hükümlü ve engelli vatandaşların iş kurmasının amaçlandığını kaydeden Şahan, “Engelli ve eski hükümlüleri topluma kazandırmak ve istihdama destek vermek maksadıyla engelli vatandaşlara 50 bin lira, eski hükümlülere ise asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği veriliyor” dedi.

7 PROJEYE DESTEK VERİLDİ

Proje çerçevesinde İş Kur İl Müdürlüğü’nce kabul edilen, İl İstihdam Kurulunda uygun görülüp Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak kabul edilen projeler neticesinde kendi işlerini kurabilme ve hayatlarını devam ettirebilmeleri için, Evren Eyvaz, Ramazan Tan, Serkan Atar, Satılmış Aktağ, Ahmet Arslan ve Adem Küzkaya’ya “Besi Hayvancılığı” yapabilmesi kapsamında büyükbaş hayvan alımı ile Adem Özer’e ise “Demir Doğrama Atölyesi” yapabilmesi kapsamında hibe desteği sağlandığını kaydeden Şahan,

“Bu vatandaşlarımız ile protokoller imzalandı. Taahhüt edilen meblağların ödemeleri ileri tarihlerde İŞKUR tarafından yapılacaktır” dedi.

Ali Şahan, açıklamasının devamında proje hakkında şu bilgileri verdi;

“İŞKUR engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile işgücü piyasasında yer almalarını temel görev bilerek, bu farkındalıkla hizmet veren bir kurumdur. Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüzce yılda iki dönem halinde engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmalarına olanak sağlayacak hibe destek programları ile ilgili proje başvuruları alınmaktadır. Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden 4857 sayılı İş Kanunu’nun 101. maddesi uyarınca tahsil edilen idari para cezaları engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile işe uyumuna yardımcı olmak amacıyla kullanılmaktadır. Proje hazırlayanların projeleri önce Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce değerlendirilmiş, proje sahiplerine danışmanlık hizmeti verilmiş, eksiği olmayan projeler İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulundan geçirilerek Genel Müdürlüğümüze ilgili komisyonda değerlendirilmek üzere gönderilmiş, Komisyonca; hayvancılık işi yapmak isteyen bir engelli ve altı eski hükümlüye ait projeleri kabul edilmiş ve kararlar doğrultusunda İl Müdürlüğümüzce işbirliği protokolleri imzalanmıştır.

Sözleşmelerini imzalayan proje sahiplerine hayvancılık mesleğini yapmaları için büyükbaş hayvanları gerekli kontroller gerçekleştirildikten sonra teslim edilmiştir. Bu kapsamda başarılı olan projelerin öncelikle ülkemize, sonra Çorum’a ve proje sahibi kişilere hayırlı olmasını diler, bu başarının tüm eski hükümlü ve engelli vatandaşlarımıza proje hazırlama cesareti vermesini temenni ederim. Çünkü balık vermekten ziyade balık tutmayı öğretmenin Çorum’un sosyo-ekonomik gelişimine daha fazla katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz.

Yeni kurulacak her işyeri potansiyel istihdam kapısıdır ve Çorum’da istihdam kapısı açabilecek potansiyele sahip her proje kurumumuz için değerlidir. Bu nedenle 2019 yılı içinde düzenlenecek hibe destek programlarına başvuru yapmak isteyen Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşlarımızın 28.06.2019 tarihine kadar projelerini İl Müdürlüklerine getirmelerini ve başvuru tarihini kaçırmamak adına iş ve meslek danışmanlarımız ile irtibat halinde olmaları ve gerekli danışmanlık hizmetini mutlaka kurumdan almalıdırlar." ifadelerini kullandı.