Tez Oksijen firması, 2014 yılı yangın tatbikat programları çerçevesinde Erdemli Makine San. Tic. Ltd. Şti.’de bir tatbikat düzenledi.
Tez Oksijen San ve Tic. A.Ş. Yangın Söndürme Cihazları Satış Sorumlusu Hamdi Kabakçı, Erdemli Makine’de başarılı bir yangın tatbikatı yaptıklarını bildirdi.
Yangın tatbikatından önce çalışanlarla ve İSG temsilcileri ile yapılan toplantıda; yangın başlangıcı, yangın çeşitleri, söndürme prensipleri, yangın anında genel hareket tarzları ve endüstriyel üretim yapan tesislerde yangın çıkış sebepleri, yangın söndürme cihazlarının kullanımı konularında bilgiler verildi.
Erdemli Makine Şirket Müdürü Ahmet Keser, işletmelerinde işçi sağlığı ve güvenliği, yangın ve genel konularda gerekli tedbirlerin alındığını, çalışanları bilgilendirme ve fiili uygulama noktasında her yıl belli zamanlarda yapılan bu tatbikatlarla çalışanlar üzerinde İSG kültürü oluşturmak istediklerini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Keser, bu tür bilgilendirmelere işletme olarak önem verdiklerini, çalışma alanlarında doğru hareket tarzlarının çalışanlara her fırsatta aktarıldığını anlattı. Keser, konulan yasakların, işaret edilen uyarıların işletme ve çalışanlar açısından fayda sağlayacağını söyledi.
Toplantı sonrası işletme sahası içerisinde kontrollü olarak yakılan tatbikat ateşini, çalışanlar arasında oluşturulan ekiplerin müdahalesi ile söndürme işlemi başarıyla yapıldı.
Tez Oksijen San. Tic. A.Ş. Satış Sorumlusu Hamdi Kabakçı, yangınla mücadele ekipmanlarının uzun ömürlü olduğunu, alınan yangın söndürme cihazlarının ve ekipmanlarının uzun yıllarca kullanılabildiğini, boşaltılan cihazların tekrar tekrar dolum yapıldığını söyledi.
Son zamanlarda kendilerine ulaşan şikayetlerden bahseden Hamdi Kabakçı, Çorumlu esnafın korsan çalışan, eli çantalı birileri tarafından kandırılmaya çalışıldığını, dolum için alınan ve teslim edilmeyen yangın tüplerinin kendilerinden sorulduğunu söyledi. Kabakçı, vatandaşların bir belge almadan ve firmaların güvenilirliğini sorgulamadan (çalıştıkları iş kolunda firma adına ve adresine düzenlenmiş “hizmet yeterlilik belgesi” olması gerekli) her kişiye güvenmemelerini gerektiğini hatırlattı.