Çorum’da 25. Dönem Milletvekilleri Genel Seçim'de oy kullanmak için sandıklara giden engelli vatandaşlar çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldı.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi bugün Çorum’da da saatin 8.00'i göstermesiyle birlikte başlayan oy kullanma işleminde yaşlı ve engelli olan vatandaşlar adeta oy kullanma çilesi yaşadı.
MS hastası ve bedensel engeli bulunan Betül Ömerdedeoğlu isimli vatandaş da oy kullanmak için sıkıntı yaşayan engelli vatandaşlardan birisiydi.
Anadolu Lisesi'nin 4. katında bulunan 1446 nolu sandıkta oy kullanan Ömerdedeoğlu'na CHP Belediye Meclis Üyesi Selda Uysal Karlıdağ yardımcı oldu. Uysal, Ömerdedeoğlu'nu evinden kendi aracıyla alarak oy kullanacağı okula getirdi.
Uysal, seçimde görevli kişilerle görüşerek, Ömerdedeoğlu'nun 4. kata çıkamayacağını belirtti.
Ömerdedeoğlu'nun yakınları da sandık başkanı ile görüşerek, durumu izah etti ve okulun giriş katında bir sandık oluşturulmasını rica ettiler.
Sandık başkanı ise okul müdürünün yetkisi olduğunu, engelli raporu ile birlikte okul müdürüne durumu bildirmelerini söyledi.
Okul Müdürü F. Turgay İkinci ile görüşen Ömerdedeoğlu'nun yakınlarına İkinci, "Her engelli vatandaş için aşağı sandık indirmem gerekir" dedi.
Ömerdedeoğlu'nun bedensel engeli bulunduğunu ve 4. kata çıkamayacağını, bu durumun engelli vatandaşlara eziyet olduğunu belirten yakınlarına ise İkinci, "Siz taşımayın. Biz taşırız" diye yanıt verdi.
Annesi Ümran Ömerdedeoğlu'nun kolundan ve merdivenlerin korkuluklarından tutunarak 4 katı çıkan Ömerdedeoğlu, oyunu kullanabildi.
Betül Ömerdedeoğlu, okuldan ayrılacağı sırada ise yaşlı ve yürüyemeyen bir vatandaş ise bir sandalyeye oturtularak 3 kişi tarafından oy kullanacağı sandığa kadar taşındı.