Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan Engelli Eğitim Merkezi’nin açılışı yapıldı.
Ulukavak Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılışa AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Sakatlar Derneği Başkanı Yusuf Hoşnut, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Kürşat Ahıshalı, bazı daire müdürleri, bazı derneklerin temsilcileri, vatandaşlar ve engelli çocuklar katıldı. 
Açılış öncesinde AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Talip Madan ve Engelliler Adına İnci Demir birer konuşma yaptı. Talip Madan, engellilerin toplumun parçası olduğunu dile getirerek, her insanın bir engelli adayı olduğunu söyledi. 
Engelli çocuklarla yakından ilgilenilen açılışta merkezin açılış kurdelesi AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Sakatlar Derneği Başkanı Yusuf Hoşnut, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Kürşat Ahıshalı tarafından kesildi. Açılışın ardından konuklar merkezi gezdi. 

“MERKEZ BİZE UMUT IŞIĞI OLDU”
Açılış töreni sırasında Engelliler Adına konuşan İnci Demir, engellilerin yaşamını ailelerine bağımlı olarak sürdürdüğünü kendi yaş grupları ile gereği sosyal ortamlara katılmakta zorluk çektiklerini belirterek, “Bizler genel olarak evde aile ortamında hayatımızı sürdürdüğümüz için var olan yeteneklerimiz de doğal olarak körelmekte, böylece sosyal bir yalnızlığa doğru sürüklenmekteyiz” dedi. 
Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’nin açılışında konuşan Demir, bu merkezin engellilere umut ışığı olduğunu vurguladı. 
İnci Demir, engellilerin unutulmaması toplumdan dışlanmaması gerektiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hâl bu ki bizlerin doğuştan gelen bazı yetenekleri bulunmaktadır. Bizler bu yeteneklerimizi ortaya koymak ve geliştirmek isteriz. İşte şimdiye kadar Çorum’da bu yeteneklerimizi ortaya çıkaracak bir mekân eksikliği vardı. Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi açılınca bizlere umut ışığı doğdu. 
Burasının açılması ile bizler artık yalnızlığımızı giderecek ailelerimize daha az yük olacak kendimize yardımcı olacak bir birey haline geleceğiz. Burada kendimiz üreteceği ve ürettiğimiz eserlerin kullanıldığını göreceğiz. 
Bizlere bu mekânı sunan Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü ile bizlerle yakından ilgilenen her derdimizi dinleyen her zaman yanımızda olan Hatice Külcü’ye teşekkür ediyoruz. 
Bizleri unutmayın ve toplumdan dışlamayın. Bizlere güvenin ve neler yapabileceğimizi bu merkezde hep birlikte görelim. İnanın güveninizi boşa çıkarmayacağız.”