Eğitim-Sen 24. yaşını kutladı Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) 24. kuruluş yıldönümünü Çorum’da düzenlediği geceyle kutladı.

Eğitim-Sen Çorum Şubesi tarafından organize edilen 24. kuruluş yıldönümü yemeği geçtiğimiz Cuma günü Yıldız Park Düğün Salonu’nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Çok sayıda sendika üyesinin katıldığı yemekte CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç, Mecitözü Belediye Başkan Adayı Veli Aylar, Alaca Belediye Başkan Adayı Sedat Genç, Eğitim-Sen Genel Merkez MYK Üyesi Özgür Bozdoğan, Emek Partisi İl Başkanı Cafer Gökmen, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Nurettin Aksoy, Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Ahmet Özdel, KESK’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, okul müdürleri, eğitimciler ile aileleri hazır bulundu.

Slayt gösterisinin izlenmesi ile başlayan gecede Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Gül ve MYK Üyesi Özgür Bozdoğan birer konuşma yaparak bilimsel laik demokratik kamusal ve parasız eğitim mücadelesinin yılmadan sürdürüleceğini vurguladı.

Gecede konuşmaların ardından bu yıl emekliye ayrılan üyelere plaket, yeni üyelere de rozet takıldı. Geceye daha sonra ise Eğitim-Sen Üyeleri tarafından kurulan Grup Günebakan’ın mini konseri ile devam edildi. İbrahim Çelikcan’ın solistliğini yaptığı bağlamada Emre Özkeskin, bateride Burak Özcan, basgitarda Zeynel Demir ve klavyeye Dinçer Şimşek’ten oluşan Grup Günekaban’ın şarkıları ile eğlenen konuklar son olarak ise Grup Yıldız’ı dinlediler. Geceye katılanlar çalışan şarkı ve türküler eşliğinde halaylar çekerek sendikanın kuruluş yıldönümünü doyasına kutladılar.