Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, 1946 yılından bu tarafa Çorum Atatürk Anadolu Lisesi tarafından kullanılan Atatürk logosunun değiştirilmesine tepki göstererek, ‘Atatürk Anadolu Lisesi’nde Atatürk logosu kaldırılamaz” dedi.
1946 yılından bugüne 70 yıllık Çorum Atatürk Anadolu Lisesi’nin, laik, demokratik, çağdaş Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün resim ve imzasını taşıyan logosunun kaldırıldığını vurgulayan Mehmet Öztürk, “adı ile tarihe mal olmuş bir okulun onlarca yıllık logosunun okullar açılır açılmaz değiştirilmesi tarihsel bir yanlıştır” ifadesini kullandı.
Okul Müdürlüğünün, kimseye danışmadan toplumun içselleştirdiği Atatürk logosu yerine okulun cepheden siluetini okul logosu yapmasının çok manidar bir durum olduğunu kaydeden Öztürk, açıklamasında şöyle dedi:
“Çorum’un en köklü ve en büyük lisesi olan binlerce öğrenci yetiştirmiş bir lisenin logosun değiştirilmesini ne 70 yıldır mezun olan öğrenciler nede Çorum kamuoyu kabul etmeyecektir.
1946 yılından bugüne onlarca yıldır duran, adeta bir simge haline dönüşmüş Atatürk’ün kalpaklı resimli ve Atatürk imzalı logosunun kaldırılması okul idaresine ne kazandırdı bilemiyoruz.
Ama Atatürk Logosunun Okul ambleminden kaldırılması mevcut genelge ve yönetmeliklere göre bir suçtur. Okul müdürünün böyle bir yetkisi ve hakkı olmadığını söylemek istiyoruz.

‘NEDEN KALDIRILDI?’
Bu anlamda Okul Müdürüne şu soruları soruyoruz.
Yıllardır duran Atatürk Logolu okul amblemini neden kaldırdınız?
Laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk imzalı Logodan rahatsız mı oldunuz?
Okul amblemi olan Atatürk resimli logoyu kaldırırken kime danıştınız, kimden izin aldınız?
Atatürk logosunu değiştirmek bireysel bir kararanız mı? Bu yetkiyi nereden aldınız?
Okul logosunu değiştirirken; Öğretmenler Kurulunun, Okul aile birliğinin, Okul Öğrenci Meclisinin ortak bir kararı var mı?
Bu karardan Çorum Valiliğinin, Çorum Milli Eğitim Müdürlüğünün bilgisi var mı?
Bu açıdan; 02.06.1993/21540 Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlara ait Açma, Kapatma ve Ad verme yönetmeliğinin Kuruma Ad Verme Madde 9 Öğretim Kurumuna Verilecek Adlar, yine aynı yönetmeliğin madde 10 Atatürk Adının Verilmesi ile ilgili maddeler, 09.08.2006/26254 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Tanıtım Yönetmeliği ve aynı yönetmeliğinin Madde 9-(3) “Bakanlık logo ve amblemi ile birlikte kurumların özelliklerine uygun logo ve amblemlere de yer verilebilir.”
Bu anlamda Atatürk Anadolu Lisesi adı ile simgeleşmiş Atatürk logosunun kaldırılması kabul edilemez ve suçtur.

‘GİRİŞTE BOŞ ÇIKIŞTA DOLU KAPILAR’
Eğitim Sen Çorum Şubesi olarak Atatürk Anadolu Lisesi’ne okul yetkilileriyle görüşmeye gittiğimizde kapılarda idarenin tasarladığı tepki çeken logonun olmadığını gördük.
Ancak okul idaresi ile görüşmemiz devam ederken Atatürk resmi çıkarılmış olan yeni logoya acele ve gelişi güzel bir şekilde Atatürk fotoğrafının iliştirildiğine ve kapılara yapıştırıldığına da bizzat tanık olduk.
Atatürk Anadolu Lisesi’ndeki Atatürk Logosu ve simgesi derhal önceki şekliyle yerleştirilmeli ve kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Eğer bu yapılmazsa okul idaresi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağımız bilinmelidir.
Hiç kimsenin Cumhuriyeti kuran büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün amblemini, okul logosundan kaldırmaya haddi ve yetkisi olmadığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz”