Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, 28 Mayıs Salı günü Çorum’a geliyor.

Aydoğan, işyeri ziyaretlerinde bulunarak, sendika üyeleri ile toplantılar yapacak.

Konu hakkında bilgi veren Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül, Aydoğan’ın katılımı ile 28-29 Mayıs tarihlerinde Çorum’da bir takım çalışmalar gerçekleştireceklerini kaydederek, “İş yerleri ziyaretleri yaparak eğitim ve bilim emekçilerinin sorunları, ‘Güvenceli iş, güvenli gelecek haktır’ kampanyası, Öğretmenlik Meslek Kanunu, Toplu İş Sözleşmesi süreci ve başta 3600 ek gösterge olmak üzere taleplerimiz, Ortaöğretim yapılan son düzenleme, eğitimdeki dönüşüm ile ilgili çalışmalar yürüterek, ortak mücadele çağrısı yapacağız” dedi.

Gül, açıklamasının devamında Aydoğan’ın ziyareti, hakkında şu bilgileri verdi;

“Tüm veli, öğretmen ve öğrencileri etkileyen eğitimdeki düzenlemelerin toplumun çıkarına olmadığı, eğitimdeki mevcut sorunları çözemediği gibi daha da artıracağı, niteliğini daha da düşüreceği, bilimsel, kamusal, parasız eğitimden uzaklaşan sistemin sorunlarının daha da derinleşeceği konusunda halka ulaşmak için basın toplantısı, radyo, tv gibi canlı yayınlar planladık.

Genel Başkan ayrıca şubemiz müzik topluluğu tarafından 27-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Halk Müziği konserinin ikinci gününde etkinliğimize katılacak.

Ayrıca 28 Mayıs Salı günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyareti de gerçekleştireceğiz.

Halk Müziği Konserimize Tüm Halkımız Davetlidir

Kamuoyu ve üyelerimizin de bildiği gibi Eğitim Sen ‘Türkiye’ nin aydınlık yüzü’ olarak çalışma alanını özlük ve mali hakların kazanımı ile sınırlamayan eğitim hakkı, laik, bilimsel kamusal eğitim yanında toplumun demokratik, kültürel ve sosyal gelişimi anlamında da çalışmalar yürüten bir sendikadır.

Bu çerçevede her yıl tiyatro, konser, öğrencilere yönelik sanatsal çalışmalar vb. ile halkla bütünleşmekteyiz. Bu yıl sendikamız üyesi arkadaşlarımızın aylarca süren çalışmaları sonucu sunacakları, buram buram Türkiye, sevda, kardeşlik, barış kokan türkülerimizle bir arada olacağız. 27-28 Mayıs günü Çorum Devlet Tiyatro Salonunda saat 20.30’ da iki gün gerçekleşecek konserimize tüm halkımızı bekleriz.”