AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’dan doğalgaz bekleyen üç ilçeye müjdeli haber geldi.
Uslu, Osmancık, Alaca ve İskilip ilçelerinin 16 Haziran’da yapılan Doğalgaz Boru Hatları ihalesinin sonuçlanarak sözleşmenin imzalandığını açıkladı.
İlçelerin doğalgazla buluşturulması konusunda yaptıkları yoğun, planlı, koordineli ve ekip çalışmaların sonuç verdiğini dile getiren Milletvekili Uslu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“İlçelerimizin doğalgaza kavuşması için yapılan çalışmalarımızla, ülke genelinde 10 bin nüfus üzerindeki ilçelerin faydalanma şansı da doğmuştu. Öncesinde çalışma yapılan Osmancık ve Alaca ilçelerimizin yanında İskilip ilçemiz de doğalgaza kavuşuyor. Alaca, Osmancık ve İskilip’in Proje ve Kamulaştırma İhalesi hızlı bir şekilde 17, 22, 23 Ocak 2014 tarihlerinde gerçekleştirilmiş ve süreç tamamlanmış, Boru Hatları Yapım İşleri ihalesi de 16 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşmişti.

DOĞALGAZ SÖZLEŞMESİ 6,9 MİLYON DOLARA İMZALANDI.
Söz verdiğimiz 3 ilçemizde doğalgaz konusunda da gereğini yapıyoruz. İletim hattı ihalesi sonuçlandı. Yüklenici firma ile 20.08.2015 tarihi itibariyle 6 milyon 894 bin dolarına sözleşme imzalanmıştır. Önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılarak işe de başlanacaktır. Projenin tamamlanmasıyla 2002 yılında adı bile zikredilmeyen doğalgaz konforundan Çorum Merkez ve 4 ilçemiz faydalanmış olacaktır. Doğalgaz ilçelerimizin gelişimine çok büyük katkı sağlayacaktır. Hayalleri gerçeğe dönüştürmeye devam ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”
İş kapsamında; Osmancık için 73.341 metre ve 8 inch çapında, İskilip için 48.743 m ve 6 inch çapında, Alaca için de 21.530 m ve 6 inch çapında yüksek basınç doğalgaz çelik boru hattı yapılacak.
Bilindiği üzere 2010 yılında Alaca ve Osmancık için asgari 3.000’leri aşan abone talebi toplanmış ancak, lisans belgesinde bu iki ilçenin bulunmaması ve yeni bir YPK kararı gerektirmesi nedeniyle süreç uzamıştı. Milletvekillerinin yaptığı yoğun çalışmalar, konunun dönemin Başbakanı (Recep Tayyip Erdoğan) ve ilgililere bizzat Uslu tarafından dile getirilmesi ile Bakanlar Kurulunun Türkiye genelindeki nüfusu 10.000’i aşan ilçelerin faydalandırılması kararı 28 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmişti.
Yapılan düzenlemede “elektrik abone sayısının % 60’ına ulaşan ilçeler” kriterine yapılan itirazı, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve ilgililere taşıyarak bu rakamın çok yüksek olduğunu ve "mesken" abone sayısının % 60'ının daha gerçekçi ve ulaşılabilir olduğunu belirtmiş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca "ikincil" düzenlemeler bu teklife göre "değiştirilerek" çıkartılmıştı. Bu yeni durumda Alaca ve Osmancık ilçelerinin yanı sıra İskilip'te ilave edilerek Valilik, İl Özel İdare, ilçe belediyeleri, milletvekilleri ve ilgili kamu kurumları ile ortak - eşgüdümlü çalışarak proje ve kamulaştırma ihale sürecine ulaşmayı başaran ilk 3 ilçe olmuşlardı.