Çorum Diyanet Mensupları Derneği (ÇODİMDER) Başkanı Adem Duru, camilerin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de sosyalleştirici, bütünleştirici, eğitici ve öğretici fonksiyonlarını icra ettiğini bildirdi. 
Yılın din görevlilerinin ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Adem Duru, “Din görevlisi toplum kavgasında taraf değil, hakemdir. Din görevlisi hayat okulunun kulluk öğretmenidir” dedi.
ÇODİMDER Başkanı Duru, konuşmasında özetle şöyle dedi: “Yeryüzünde Kâbe’yi Muazzama’nın bir şubesi durumunda olan camilerimiz; inanan insanları hiçbir ayrıma tabi tutmadan, protokol sırası gözetmeden bünyesinde toplayan; sevginin, saygının kazanıldığı, kamil manada insan olmanın yollarının öğrenildiği, kişinin Ma’budu ile bir nevi buluştuğu veya kendisini ilahi huzurda hissettiği, bizleri Allah’a ulaştıran ‘pusula’ konumundaki kutsal yerlerdir. Camisiz bir imam veya imamsız bir cami, ruhsuz bir beden gibidir.
Camilerimizde görev yapan ‘peygamber varislerinin’ toplumun manevi mimarları olduklarını belirtmek istiyorum.Din görevlisi toplum kavgasında taraf değil, hakemdir.Din görevlisi, Hilafet seçiminde Ebu Ubeyd’e, sultanları eğitme ve yönetmede Akşemsettin, cumhuriyetin oluşumunda Rıfat Börekçi’dir. Din görevlisi hayat okulunun kulluk öğretmenidir.”