Devane Bölgesinde Kentsel Dönüşüm Projesi hız kesmeden devam ediyor.

Kunduzhan Mahallesi ve Çöplü Mahallesi’nde yapılan kentsel dönüşüm ve yol çalışmaları şehrin geleceğinin şekillenmesinde büyük önem arz ediyor.

BÖLGE CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELİYOR
İki etaptan oluşan TOKİ konutlarının tamamlanması ile bölgede dönüşümün devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Zeki Gül, “Devane Bölgesinde yapılan kentsel dönüşüm yavaş yavaş tamamlanıyor. Belediyemiz buralarda yapılan imar düzenlemesi ve uygulamasına göre yeni yollar inşa ediyoruz. Yeni yollarımızla birlikte şehir içi ulaşım daha da rahatlayacak. Kahramançavuş Caddesi ve Hıdırlık Caddesi arasında 30 metrelik yol yapıyoruz. Bunun dışında yine bölge için önemli ulaşım noktalarından olan Çiftlik Caddesi ve Hıdırlık Caddesini de birbirine bağladık. Çalışma yaptığımız yolları yakın zamanda tamamlayıp trafiğe açacağız” dedi.

GAZİ CADDESİ’NİN YÜKÜ HAFİFLEYECEK

Devane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Çorum'a kazandıracakları yeni yolların bölge trafiğini rahatlatacağını belirten Gül, "Yeni Belediye Hizmet Binasının arkasından başlayıp ilk etapta Osmancık Caddesi’ne bağlanacak 20 metre genişliğinde ve 1 km uzunluğundaki yolumuzda büyük mesafe kat ettik. İçmesuyu, Kanalizasyon, Yağmursuyu, elektrik gibi alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Ekiplerimiz şimdi bordür çalışmalarını sürdürüyor. Burada inşa ettiğimiz yolu daha sonraki aşaması Karakeçili Yolu ile buluşturacağız. Böylece Gazi Caddesi’nin yükü hafifleyecek” şeklinde konuştu.