Çorum'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, “Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Çorum Valiliği önünden başlayan Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşüne Vali Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özhan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, siyasi parti il temsilcileri, daire amirleri, şehit aileleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce vatandaşımız katıldı.

Valiliğin önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk Bayraklarıyla tekbirler eşliğinde Gazi Caddesi’nden 15 Temmuz Hürriyet Meydanına kadar yürüdüler. 

Hürriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol üyeleri halkı hep birlikte selamladılar. Mehteran gösterisinin ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitlerimiz için dualar edildi.

Daha sonra okunan şiirlerin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gerçekleştirilen anma programında yaptığı konuşma, alana kurulan dev ekrandan hep birlikte izlenildi.