Çorum’da kurulan Damızlık Koç Teke İstasyonu için sivil toplum kuruluşları ve üreticiler yaptıkları hibe destekleri ile adeta birbirleriyle yarışıyor.

Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin ortaklaşa yürüttüğü “Damızlık İstasyonuma Bir Katkıda Sen Sun” kampanyasına destekler artarak sürüyor.

Bugün Veteriner Hekimler Odası 5 damızlık materyal hibe ederek birliğe katkı sundu.

Oda adına açıklama yapan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Arif Akar, “Bu tesisi gördükten sonra buranın boş kalmaması adına bu kampanyayı canı gönülden destekliyoruz. İnşallah Çorum üreticisine faydalı olur. Bu istasyonu bu hale getiren Birlik yönetimi adına Şevket Avcı’ ya teşekkür ediyorum” dedi.

Çorum’da Veteriner Hekim olarak çalışan Haydar Yıldırım’da, bir adet damızlık materyal hibe ederek istasyona katkı sundu.

Haydar Yıldırım, bu tesisin bir an önce doldurulup Çorum koyunculuğuna hizmet vermesi için hayırlı işlerde acele edilmesi gerektiğini belirterek, birlik yönetimine üreticiler adına teşekkür etti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı ise, “Birlik ve odaların bu heyecan ve özverisini gördüğümüz zaman katkımız ve heyecanımızda kat kat artmaktadır. Bu istasyonu hak ettiği seviye ye çıkartıp üreticilerimizin damızlık ihtiyacını buradan karşılamamız gerekmektedir.” dedi.

Sarı, Veteriner Hekimler Odasına ve Veteriner Hekim Haydar Yıldırım’ a katkılarından dolayı teşekkür etti.