Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, 23 Aralık 1930 tarihinde Menemen olaylarında şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı andıklarını belirterek, “Kubilay, onurlu girişimiyle cumhuriyetin tüm kazanımlarıyla korunacağının en somut örneği olarak tarihteki saygın yerini almıştır” dedi.
Uğur Demirer, beraberinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Rasim Burhanoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, Devrim Şehidi Kubilay’ı andı. 
Demirer, “23 Aralık 1930 günü Menemen’de bir grup gericinin gerçekleştirdiği vahşet, cumhuriyet karşıtlarının gerçek yüzlerini göstermesi yönünden ibretle anımsanması gereken bir olaydır. Cumhuriyete başkaldırı niteliğindeki Menemen olayı, tarihimizdeki en acı olaylardan biridir” diye konuştu.
ADD Şube Başkanı Demirer’in açıklaması şu şekilde:
“82 yıl önce cumhuriyet karşıtı yobazlar tarafından Menemen’de katledilen şehit öğretmen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı anıyoruz.
Yüce Atatürk’ün önderliğinde kurulan cumhuriyet, karanlıktan aydınlığa, dogmalardan bilimselliğe ve akılcılığa, bağnazlıktan çağdaşlığa, imparatorluktan ulus devlete, kulluktan yurttaşlığa geçişin simgesi olmuştur.
Türk ulusu, cumhuriyetin ilanı ile dünyadaki saygın yerini almış; din, inanç, etnik köken ayrımı olmaksızın tüm yurttaşlarıyla, birlik içinde aydınlık yarınlara yönelmiştir.
Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılarak kutsal din duygularını siyasal amaçlarla kötüye kullanılmasının önlenmesi, cumhuriyet yönetiminin temel yaklaşımlarından biridir.
Türkiye Cumhuriyeti, bir yanda uygar dünya ile bütünleşme yolunda ilerlerken, öte yandan cumhuriyetin dayandığı değerler sistemine yönelen tehditlere, Atatürk devrimlerini içlerine sindiremeyen çevrelere karşı da kararlı bir savaşım vermek durumundadır. 
23 Aralık 1930 günü Menemen’de bir grup gericinin gerçekleştirdiği vahşet, cumhuriyet karşıtlarının gerçek yüzlerini göstermesi yönünden ibretle anımsanması gereken bir olaydır.
Cumhuriyete başkaldırı niteliğindeki Menemen olayı, tarihimizdeki en acı olaylardan biridir. Menemen’de şehit olan Mustafa Fehmi Kubilay, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağnazlığa ve karanlık düşüncelere karşı savaşımın simgesi olmuş, cumhuriyete sahip çıkılması uğrunda canını ortaya koyarak yurttaşlarımızın gönlünde ölümsüzleşmiştir. 
Kubilay, onurlu girişimiyle cumhuriyetin tüm kazanımlarıyla korunacağının en somut örneği olarak tarihteki saygın yerini almıştır. 
Atatürkçü Düşünce Derneği olarak diyoruz ki; tüm halkımız bağnaz düşüncelerin; kişi, toplum ve devlet yaşamını etki altına alma girişimlerine karşı duyarlı olmalı. Türkiye Cumhuriyeti’nin hedeflerini gerçekleştirmesi yolunda ilerici atılımları ilk günkü bilinçle sürdürülmelidir.
Cumhuriyetin kazanımları, Atatürk ilke ve devrimleri için tehdit oluşturan düşünce ve girişimler, Türk ulusunun duyarlılığı ve sağduyusu sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır.
Türk Ulusu’nun yüce Atatürk’ün aydınlattığı yolda ilerleyeceğinden, cumhuriyetimize, ulusal değerlerimize bağlılığını her koşulda göstereceğinden kuşku duyulmamalıdır.
Devrim şehidimiz Kubilay’ı şükran ve minnetle anıyor, huzurunda saygıyla eğiliyoruz.