Türkiye'nin önde gelen tur operatörleri arasında yer alan Anı Tur, 80 kişiden oluşan turist rehberleriyle birlikte Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti. Anı Tur Operasyon Şefi Yakup Yılmaz ve turist rehberlerine Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve Anitta Otel Genel Müdürü Hasan Özer Gökmen de eşlik etti.

Çorum'un tarihi, turistik, doğal ve dini turizm açısından Çorum'un önemli değerleri barındırdığını ve Çorum’un tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Çorum ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyen Anı Tur Operasyon Şefi Yakup Yılmaz, “Anı Tur olarak son yıllarda Karadeniz turları kapsamında özellikle yaz aylarında haftada 10-12 otobüs gönderiyoruz. Müze ve Saat Kulesi dışında şu anda programımıza alabildiğimiz başka bir yer yok. Gezilecek alanların az olmasından dolayı böyle bir sıkıntı yaşıyoruz. Ana destinasyon bölgesi olarak Alacahöyük ve Hattuşa ön plana çıkıyor.” dedi.
Kendilerine verdikleri destekler nedeniyle başta Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere tüm ilgililere teşekkür eden Yakup Yılmaz, Anı Tur olarak Çorum’a daha fazla turist getirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.


‘TOPYEKUN BÜYÜME ÜLKENİN BÜTÜN DEĞERLERİNİ YÜKSELTECEKTİR’

Anı Tur yetkilileri ve turist rehberlerinin kendilerine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye’nin turizm gelirinin 20 milyar dolar civarında olduğunu söyledi.
Turizmin, ülkelerin marka değerini yükselttiğini, bilinirliğini ve tanınırlığını artırdığını, yine aynı şekilde şehirlerinde değerlerini yükseltme anlamında kültür, tarih, inanç, spor, kongre ve turizm turlarının çok daha önemli olduğunu vurgulayan Başkan Külcü “Çorum Belediyesi olarak hem tarihimize sahip çıkma anlamında hem de şehrimizin turizmini canlandırmak için yaptığımız restorasyon çalışmalarımız var. Dini turizm olarak Sahabeler bölgemizde restorasyon çalışmalarımız devam ediyor.

Bir kaç yıl sonra çok daha farklı bir Çorum ortaya çıkacak. Turizmin gelişmesi için destek veren iş adamlarımız var. Bütün bunları yan yana koyduğumuzda ülkemiz ve Çorum için hep birlikte güzel bir iş yapmış oluyoruz. Ülkenin, milletin ve gençlerin geleceğini birlikte planlamış ve onların adımlarını atmış oluyoruz. İnşallah bunların sonuçlarını sağlıklı bir şekilde aldığımızda da millet olarak hep beraber bunun meyvesini almış olacağız. Sizlerden de Çorum'un hem ülkemizin turizmine katkı sağlamınızı temenni ediyorum.” dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, daha sonra misafirleriyle birlikte Belediye merdivenlerinden hatıra fotoğrafı çekindi.