Dünya Çorumlular Platformu'nun düzenlediği Geleneksel her ayın 19'u Çorumlular Günü etkinliğinin 61'incisi 19 Ocak 2020 Çorumlular Günü İstanbul Sultanbeyli'de, Çorumlu iş adamı Doğan Kula'ya ait olan Özyılmaz Düğün Salonu'nda 800'ün üzerinde katılımcıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

Sunumunu Ataçorder Başkan Yardımcısı Abdullah Kara'nın yaptığı gece saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Dünya Çorumlular Platformu Başkanı Tevfik Göktürk açılış konuşmasında katılımcıları selamlayarak, "Bizim amacımız Çorumluların birlik, beraberlik ve dayanışmalarını sağlamaktır. Her vilayet kendi birlik beraberliklerini sağlarsa Türkiye birlik ve beraberlik içerisinde olacaktır. Biz etkinliği Çorumlular için düzenliyoruz, katılmak ve sahiplenmek de her Çorumlunun görevi olmalıdır. Bunca katılım bizleri duygulandı, onur duydum" dedi. Başkan Göktürk, konuşmasının sonunda sponsorlara teşekkür ettikten sonra günün sloganı olan Bugün ayın 19'u günlerden? sorusunu sorduktan sonra katılımcılar hep bir ağızdan "Çorum" diye cevap verdiler.

Katılımcılar adına Çorum Dernekler Federasyonu (ÇORDEF) Başkanı İsmail Gölten, Sancaktepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Çorumlu Nurettin Buyruk, Ak Parti Avcılar İlçe Başkanı Çorumlu Yaşar Karaaslan ve misafir olarak katılmış olan Kastamonulular Derneği (Kasder) Başkanı İbrahim Genç yaptıkları konuşmalarında günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yaptıktan sonra başkan Tevfik Göktürk'e teşekkür ettiler. Başkan Yaşar Karaaslan konuşmasında Çorumluların Çorumlular Evine ihtiyacı olduğunu, bununda Sancaktepe'nin Çorumlu Başkanı Şeyva Düğücü'nün yapabileceğini ifade ederek Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Buyruk'tan konuyu başkanına iletmesini talep etti.

Gecenin sponsor ve hane sahipleri; Sultanbeyli İskilipliler Dernek Başkanı Engin Kaymaz'a, Özyılmaz Düğün Salonları Sahibi Çorumlu İş adamı Doğan Kula'ya, Çorumlu meşhur pilavcı Mükremin Coşkun'a katkılarından dolayı Dünya Çorumlular Platformu tarafından hazırlanmış olan plaketler takdim edildikten sonra Dünya Çorumlular Platformunun sosyal medyada 1-10 Ocak tarihleri arasında düzenlemiş olduğu anket neticesine göre Aralık-2019 Çorumlusu seçilmiş olan Mustafa Saltık adına oğlu Eren Saltık'a ve 2019 yılı Çorumlusu Bilal İçyer'e plaketleri takdim edildi.

Yemek arasından sonra Davulcu Cihan Taş ve ekibinin gösterisi ve salonun sanatçıları ile Çorumlular ve misafirleri gönüllerince eğlendiler. Avcılar Ak Parti ilçe Başkanı Çorumlu Yaşar Karaaslan, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Çorumlu Nurettin Buyruk, Çordef Başkanı İsmail Gölten, Kasder Başkanı İbrahim Genç'in yanı sıra çok sayıda STK başkan ve yönetim kurulu üyesi ile 800'ün üzerinde katılımcı olduğu öğrenildi.