Çorum Hitit Dernekler Federasyonu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti.
Çorum Hitit Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Emir başkanlığındaki bir heyet, bir dizi ziyaretler için geldiği Çorum’da Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret etti. 
Ziyaret sırasında konuşan Çorum Hitit Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Emir, Ankara’da yaşayan Çorumluların sesi olmak için dernek kurduklarını belirtti.
Ankara’da yaşayan yaklaşık 398 bin Çorumlu olduğunu söyleyen Emir, bu rakama Ankara’da doğanların hariç olduğunu belirterek, “bu kadar Ankara’da nüfusumuz var. Ama bir Belediye Başkanı, bir milletvekili çıkartamıyoruz. Çorum’da 4 milletvekilimiz var. Ama Ankara’da bir tane bile Çorumlu milletvekili yok. Konya’dan Tunceli’den olanlar gelip aday oluyor ve milletvekili oluyorlar. Biz de Ankara’da Çorumlu en az 1 tane milletvekili çıkartmak istiyoruz” diye konuştu. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Hitit Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Emir’e teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.
Belediye olarak her zaman Çorumluların yanında olduklarını belirten Muzaffer Külcü, yapılacak bir etkinlikte veya herhangi bir organizasyonda talep olması halinde ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade etti.
En son Ankara’da gerçekleştirilen Çorum Tanıtım Günlerini, Ankara’da bulunan Çorum dernekleri ile beraber organize ettiklerini söyleyen Külcü, bundan sonra yapılacak her etkinlikte yardımcı olacaklarını vurguladı.
Bu tür dernek kuruluşlarının hiçbir zaman siyasi bir hedef uğruna çalışmaması gerektiğini belirten Külcü, “Böyle bir federasyon Çorum’a ait sosyal kültürel mirasları Ankara’ya ulaştırarak insanlarla tanıştırmalı. Bir “Heri” kelimesi duyduğunda Çorumlu duyguları kabarmalı. Eğer kabarmıyorsa demek ki bir yerlerde yanlış yapılan bir şeyler vardır. Asla birinci hedef siyasi faaliyetler olmamalıdır” diye konuştu.