Çorum’da sarı taksi-mor taksi tartışması yaşanıyor. Çorum Belediyesi’nin ‘Mor Taksi’  projesi kapsamında, engelli vatandaşlara hizmet vermek üzere tasarlanan mor taksilerin çalışma yönetmeliği sarı taksi sahiplerinin tepkisine neden oluyor. Mor taksilere ayrıcalık yapıladığını savunan taksici esnafı, hastane ve terminal görevlendirmelerinde kendilerine bir kez sıra gelirken, mor taksilere iki defa sıra hakkı verilmesine tepki gösterdi.

Sarı taksi kullanan meslektaşlarından tepki alan mor taksi sürücüleri ise kendileri savundu. Vatandaşların kendilerini engelli aracı zannederek binmek istemediğini ifade eden Mor Taksi sürücüleri, hem iş kaybına uğradıklarını, hem de meslektaşlarıyla karşı karşıya geldiklerini belirterek, sorunun çözülmesini istediler.

Taksici esnafının hastane durağında basın açıklaması yaptığı sırada Taksici ve Minibüsçü Odası Başkanı Mehmet Gayretli de geldi. Eleştirilere cevap veren Gayretli, mor taksilerle ilgili kararın Belediye Meclisi tarafından alındığını söyledi. Bu sırada Oda Başkanı Mehmet Gayretli ile taksiciler arasında tartışmalar yaşandı.