Mustafa Kemal Atatürk’ün 92 yıl önce Samsun’a ayak basarak, emperyalizme karşı ulusal kurtuluş savaşının fitilini ateşlediği 19 Mayıs, tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 
Ulusal kurtuluş savaşının başladığı tarih olan 19 Mayıs, aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü olarak kutlanıyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın Çorum’daki kutlama töreni Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Gençlerin gösterilerini sunmak için bir ay öncesinden hazırlandığı tören beğeni ile izlendi. 
Törene Vali Nurullah Çakır, AK Parti Milletvekili Murat Yıldırım, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgut Bayraktar, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve
vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Vali Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, öğrencilerin ve halkın 19 Mayıs Bayramı’nı kutladılar. Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Fen Lisesi öğrencisi İsmail Bahtiyar Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni seslendirdi. Yine Fen Lisesi öğrencilerinden Engincan Erdem Gençlik Andı, Rıfat Görkem Ünal Gençlik adına bir konuşma yaparken, Gülhatun Aydın ve Büşra Kandemir ise Gençlik adına şiir okudu.

Daha sonra tören alanında bulunan tüm öğrenciler hep birlikte Gençlik Andı’nı seslendirilmesinin ardından tören geçişine geçildi. Tören geçişinin ardından ise kız ve erkek öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösteriler büyük alkış aldı. Törenin son bölümünde sahne alan halk oyunları ekipleri, yurdun dört bir köşesinde sundukları folklor oyunu ile büyük beğeni topladılar. Tören, Vali Çakır ve beraberindekiler
kutlama komitesini tebrik ettikten sonra sona erdi.

 
ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ
Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Çorum’da renkli görüntülere sahne oldu.

Lise ve dengi okulların katılımı ile gerçekleşen kutlamalar çerçevesinde öğrencilerin yaptıkları halk oyunları, dans gösterileri ve figürler büyük beğeni topladı. Kız ve erkek öğrencilerin hazırladığı Diriliş Efsanesi ve çeşitli gösteriler dakikalarca alkışlandı. Öğrencilerin gösterisini bir zevkle izleyen vatandaşlar gösterilen başarılı performansa alkışlarla destek verdi.

ASKERLERE SEVGİ SELİ
19 Mayıs töreninde Türk milletinin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sevgi gösterisinde bulunuldu.

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı bir bölüğün ‘tören adımı’ eşliğinde büyük bir disiplinle gerçekleştirdiği yürüyüş sırasında vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Askerlerinin geçişi sırasında yerlerinden kalkarak ayakta alkışlayan vatandaşlar, kutlamalara ayrı bir renk kattı. 

HALK OYUNLARI BEĞENİYLE İZLENDİ
Yurdun değişik yörelerine ait halk oyunları gösterisini usta bir şekilde sergileyen öğrenciler, törene katınlar tarafından beğeniyle izlendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadyumu’nda yapılan törende Artvin’den Ege’ye kadar yurdun değişik yörelerine ait halk oyunları sergilendi.

TÖREN KOMİTESİNE TEŞEKKÜR
Vali Nurullah Çakır, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin düzenlenmesinde emeği geçen tören komitesi ve Fen Lisesi öğrencilerine teşekkür etti.

Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı'nda dün gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin sonunda Vali Çakır, Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, törenlerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.