Keçiören - Kalaba Spor Tesisleri etkinlik alanındaki Çorum Kültür Evi açılışı gerçekleşti. Açılışı; Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, eski Çorum Milletvekili Adnan Türkoğlu, Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut Güney ve Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır birlikte yaptılar. Açılışın ardından Çorumlular Gecesi’ne geçildi. Geceye AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek de katıldı.

“ACILAR BİZİ OLGUNLAŞTIRDI”
Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Uslu, gecede yaptığı konuşmada; sözlerine Çorum’un Hitit medeniyetinin ortaya çıktığı ve ilk yazılı Kadeş anlaşmanın yapıldığı yer olduğunu hatırlatarak başlarken, “Bu yüzden biz barışın önemini ezelden beri biliyoruz. Barışı ebediyete kadarda yaşatmaya da kararlıyız. Kardeşliğimizi kıskandıkları için bizi birbirimizle karşı karşıya getirmeye, düşman etmeye, bir kardeş kavgası yaşatmaya çalışıyorlar ise de biz onlara hep diyoruz ki, -şarkımız bir, türkümüz bir, semamız bir, semahımız bir, çünkü biz aynı dağın yeliyiz.- diyoruz. Bizler kardeşliğimizi bozmak isteyenlere karşı hep bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz birliğimizi ve dirliğimizi ancak ve ancak kardeşliğimize ve yaşattığımız, yaşatmaya çalıştığımız barışıklığımıza borçluyuz. Dışarıdan birilerinin bizim içimize nifak sokmasına, insanların dinleri, kültürleri, farklılıkları yüzünden siyaset, düşmanlık üretmesine, insanları karşı karşıya getirmesine hiç fırsat vermeyeceğiz. Çünkü biz Çorum olarak acılı bir kentiz. Acılar bizi olgunlaştırdı. Acılar barışı daha çok anlamamıza, sevmemize, yaşamamıza ve yaşatmamıza vesile oldu. Herkes hesap yaparken bu acılıların olgunlaştırdığı insanların geçmişte yaşadıkları acılara saygı göstermek zorundadırlar” dedi.
Salim Uslu, “Bu akşam aynı zamanda yüreğimiz dünyanın herhangi bir yerinde zulme uğramış, mahlûkların karşısında dik durmaya çalışan onurlu, haysiyet mücadelesi veren insanların yanında” mesajlarını verdi.
Keçiören’de eski Ramazan günlerini aratmayan güzellikte etkinlikler gerçekleştirildiğini belirten Uslu, “Belediye Başkanımızın uzak görüşlülüğü sayesinde sınırları aşan bir vizyonla, Ramazan’ın şanına yakışır bir şekilde kültürel faaliyetleri ortaya çıkaran bu etkinlikten ötürü Başkan Ak’a teşekkür ediyorum. Federasyon Başkanımız Hayri Çağır ve arkadaşlarına bizlere burada Çorum’u yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Çorumlular son zamanlarda ciddi bir organize hareket olarak derneklerde, birliklerde, federasyonda bir araya geldiler. Bizim de adımıza düşünen, çıkarlarımızı koruyan, her anlamda dara düştüğümüzde elimizden tutacak dostlarımız, örgütlerimiz var diye seviniyoruz” dedi.

BİRLİK BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ
AK Parti Ankara Milletvekili Selamoğlu ise, Keçiören Belediyesi’nin Uluslararası Ramazan Etkinlikleri ile Türkiye’nin doğusunu ve batısını buluşturduğuna dikkat çekerek, “Aynı zamanda tüm kardeş ülkeleri de biraraya getiriyor. Ramazan ayı nefsimizi terbiye ettiğimiz bir aydır. ‘Türkiye’ye, dünyaya barış ve huzur getirsin’ diyoruz. ‘Dünyada zülüm olmasın artık’ diyoruz” temennisinde bulundu.
Keçiören’de Ramazan ayının güzelliğini sınırları aşan kardeşlikle yaşandığını vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da, “Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde Anadolu’nun güzelliğini, mirasını, zenginliğini dünyanın evi Keçiören’den dünyaya taşıyoruz. Çorum denince aklımıza İskilipli Atıf Hoca, Alacahöyük, İskilip Dolması ve leblebi geliyor. Çorum Anadolu’nun en nadide illerinden birisidir” diye konuştu.
Mekânları önemli kılan şeyin “mekânlarda bulunanlar” olduğunu söyleyen AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ise,  “Zamanları anlamlı kılan da, o zamanlarda yaşananlardır. Bu gece bu zaman diliminde hep birlikte aynı coşkuyu yaşıyoruz. Sizinle böylesine güzel bir etkinlikte buluştuğum için çok mutluyum” ifadesini kullandı.
Dünyanın ilk yazılı sözleşmesinin M.Ö. 780 yılında Çorum’da yapıldığına işaret eden Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Çağır ise, “ Bu da bizim coğrafyamızın barışın merkezi olduğunu gösteriyor. Başkana bu tarz etkinliklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Ak Hayri Çağır’a bir vazo hediye ederken, Çağır da Başkan Ak’a bir plaket verdi.
Gecede sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçıları Gülsüm Kahraman ve Haydar Kemeç, seslendirdikleri Çorum ve İç Anadolu türküleri ile Keçiörenlileri coşturdu. Türk Pop Müziği Sanatçısı Serkan da şarkılarıyla geceye ayrı bir renk kattı.