Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, Çorum’un giderek küçüldüğünü, nüfusu azaldığını ve kan kaybettiğini bildirdi.
Sakınmaz, yaptığı yazılı açıklamada; Çorum’da istihdama yönelik yatırımlara ağırlık verilmesini istedi.
Sakınmaz, milletvekillerini eleştirerek, “Halkın önceliği iş, aş ve helal kazanç, kısaca istihdam. Bunları sağlamak da üretime önem vermek, fabrikalar açmak, ağır sanayini kurmak, tarım ve hayvancılığı geliştirmekle mümkündür. Derhal tüketim politikasından vazgeçip alın terine dayalı helal üretim politikalarına geçmemiz gerekmektedir” dedi.
Orhan Sakınmaz’ın açıklaması şu şekilde:
“TUİK adrese dayalı 2014 yılı nüfus sayımına göre il genel nüfusumuz bir önceki yıla göre yine düşmüş. Bu düşüş rakamsal olarak 5 bin kişi olarak kaydedilmiştir. İşin vahim tarafı bu gerileme sadece 2014 için değil, son 8-10 yıl dan beri sürüyor olmasıdır. Peki bu düşüşleri nasıl okumamız gerekir, sadece rakamsal bir veri midir, bu verilerden ne gibi sonuçlar çıkarabiliriz.
Bize göre bu rakamlar gösteriyor ki Çorum ili her geçen yıl geriliyor ve göç veriyor. Sayın milletvekillerimizin sayfa sayfa gazetelerde verdikleri ve söyledikleri Çorum’un gelişmesi, kalkınması ile ilgili beyanatları bu rakamlar ile tezatlık arz ediyor. Sayın milletvekillerimize sormak lazım; dediğiniz gibi Çorum ili gelişiyor ve kalkınıyor ise nüfusumuzun artması gerekmez mi hadi artmadı en azından bu gerilemenin durması gerekmez mi?
Biz milli görüşçüler olarak kabul ediyor ve takdirde ediyoruz hastane yaptınız, yollar yaptınız, adliye binası yaptınız, cezaevi yaptınız ama ne Çorum’a ne de Türkiye’ye ağır sanayi, fabrikalar, yazılım teknolojisi, tarım gibi göçü önleyen istihdamı sağlayan işler yapmadınız. Sadece 12 yılda milli görüşün yapmış olduğu fabrikaları, sanayi tesislerini sattınız, tarım ve hayvancılığı bitirdiniz, işsizliği ve göçü artırdınız, cezaevlerini doldurdunuz. Bunlardan da anlaşılacağı üzere hizmet yatırımları tek başına göçü engelleyemiyor, kalkınmayı sağlayamıyor. Halkın önceliği iş, aş ve helal kazanç, kısaca istihdam. Bunları sağlamak da üretime önem vermek, fabrikalar açmak, ağır sanayini kurmak, tarım ve hayvancılığı geliştirmekle mümkündür. Derhal tüketim politikasından vazgeçip alın terine dayalı helal üretim politikalarına geçmemiz gerekmektedir. Bunu yapacak iradede sadece milli görüşte ve Saadet Partisi’nde mevcuttur.
Ayrıca diğer bir husus da Türkiye genelinde belediyelerin verdikleri hizmetleri güncellemeleri vatandaşlarımızı sıkıntıya sokmaktadır. Çizilen pembe tabloların yanında petrol fiyatlarındaki küresel büyük düşüşe rağmen peşpeşe gelen zamlar, hayatı zora sokmaktadır. Kuraklık ve savaşların bahanesi ile yükselen ürün fiyatlarının üstüne belediyelerin de verdikleri hizmetlere çeşitli adlarda zam yapmaları bardağı taşırmıştır. Yine ilimizde zam yapmadık demek için evsel atık diye bir ek verginin hayata geçirilmesi açıkça büyük zamdır. İmar konusunda ve su faturalarında yapılan büyük artışlar göstermiştir ki yapılan hizmetler vatandaş tarafından alkışlatılmış ve maalesef bu hizmetlerin bedeli de halka bugün fatura edilmiştir. Çorum belediyesinin yaklaşık 11 yıl aynı iktidar partisi ile yönetiliyor olmasına rağmen içme suyu sıkıntısından bahsediliyor olması ayrı bir ayıptır. Belediyemiz ayağını yorganına göre değil de seçimlere göre uzatmış, yetkililerimiz seçimde alacağını almış bu gün ise ağır faturayı da milletin sırtına yıkmıştır. Yapılan zamlar derhal geri alınmalı, zaten sıkıntı içinde olan vatandaş rahatlatılmalıdır.”