Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Çorum’un kardeş şehri olan Tunus’un Beja şehrine belediyeden teknik bir ekiple giderek çeşitli incelemelerde bulundu.
Park ve Bahçeler Müdürü Eyüp Aytekin, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Lütfullah Şirin ve İnşaat Mühendisi Onur Sarıoğlu ile birlikte Beja Belediye Başkanı İmad Messai’nin misafiri olan Yabacıoğlu, Beja’ya yapılabilecek çalışmalar konusunda inceleme ve temaslarda bulundu.
2013 yılının Haziran ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle Türkiye’den 26 belediyenin Tunus’taki bazı şehirlerle Türk belediyelerin kardeş şehir protokolü imzaladığını, bu şehirlerden birisinin de Çorum Belediyesi olduğunu ifade eden Ahmet Yabacıoğlu, “Nisan ayında Beja Belediye Başkanı Sayın İmad Messai ile Antalya’da bir araya gelmiştik. En kısa sürede bir teknik ekip ile Beja’ya geleceğimizi ve Çorum Belediyesi’nin neler yapabileceğini yerinde tespit edeceğimizi söylemiştik. Beja’da bulunduğumuz 24-29 Mayıs tarihleri arasında Beja ile ilgili çok ayrıntılı bilgiler edindik. Fizibilite çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Beja’ya kent meydanı düzenlemesi, anaokulu onarımı yapılması, araç trafiğinin düzenlenmesi gibi konulardaki sunmuş oldukları projeler hakkında yerinde inceleme ve araştırmalarda bulunuldu. Ayrıca, araç, gereç ve iş makinesi ile temizlik ve şehir içi trafiği konusundaki problemlerini yerinde gören ekibimiz kendilerine bu konularda teknik destek vereceklerini belirtti” dedi.

BEJA TEKNİK EKİBİ ÇORUM’A DAVET EDİLDİ
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “Marka şehir olan Çorum'umuzdaki dillere destan uygulamalarımızı yerinde görmek ve incelemek üzere teknik bir ekibin ziyaretimize gelerek tecrübe kazanmaları hususunda davet edildi” diye konuştu. 

ÇORUM’DA TUNUS GECESİ DÜZENLEYECEK
Türkiye’nin güçlü ekonomisi ve siyasi yapısı ile dünyada söz sahibi olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Beja Belediye Başkanı İmad Messai, Türkiye’yi İslam ülkelerinin lideri olarak gördüklerini, daha da güçlenmesi için dua ettiklerini söyledi.

Beja Belediye Başkanı Messai’nin sözlerini memnuniyetle karşılayan Ahmet Yabacıoğlu, Ramazan ayından sonra yapılması düşünülen Tunus Gecesi için belediyelerin karşılıklı olarak hazırlık yapacaklarını kaydetti.
Yabacıoğlu’nun bu teklifine çok memnun olduklarını belirten Messi, yapılabilecek etkinliklerle alakalı içerik hazırlayarak Çorum Belediyesi’ne ileteceklerini ifade etti.